Povodom obilježavanja Dana nezavisnosti Crne Gore, a u organizaciji Ambasade Crne Gore u Beogradu i Muzičkog centra Crne Gore, pred punim auditorijumom Kolarčeve zadužbine sinoć je nastupio Crnogorski simfonijski orkestar predvođen maestrom Grigorijem Kraskom. Na programu su se našla ,,Simfonija br. 8″ A. Dvoržaka i Simfonijska poema ,,Don Žuan” R. Štrausa, nakon čijih je izvođenja oduševljena publika na Kolarcu pozdravila muzičare i maestra Kraska ogromnim i dugim aplauzom. Pored brojnih predstavnika diplomatskog kora i poštovaoca klasičnog zvuka, koncertu su prisustvovali ugledni umjetnici i stručna javnost koja je imala samo riječi hvale za nastup CSO-a: ,,Crnogorski simfonijski orkestar je angažovanim i posvećenim sviranjem sinoć na Kolarcu oduševio beogradsku publiku. Lijepo je bilo posmatrati energiju sa kojom je ovaj mladi ansambl interpretirao zahtjevna djela Dvoržaka i Štrausa” – istakao je Aleksandar Marković, ugledni srpski dirigent međunarodne karijere. 

 

 

 Kompozitorka Ivana Stefanović izjavila je da je ,,postao već običaj – i to veoma dobar običaj – da CSO gostuje u Beogradu. To obično bude povezano sa majskom svečarskom prilikom, ali, u isto vrijeme, taj događaj ima i vidljiv umjetnički razlog i pokriće. Dirigent Krasko je i sinoć na Kolarcu pokazao rezultate svog dirigentsko-pedagoškog umijeća, dok je orkestar zaslužio svaki sekund dugog i toplog aplauza”. 

 

 

 Renomirani flautista i profesor na FMU u Beogradu, Ljubiša Jovanović, istakao je da ,,kontinuirani razvoj CSO-a, zajednički zvuk koji se unaprjeđuje i dobija punoću i sve veći izraz, tehničke i tonske mogućnosti, nesumnjivo pokazuju da je orkestar na pravom putu. Na čast gradu i državi kojoj pripadaju!”

 

 

 

Tagovi: , , ,

 

Bez komentara

Budite prvi.

Poruka


 

 
 

Kalendar

May 2018
M T W T F S S
« Apr    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031