Održana konferencija za novinare povodom Novogodišnjeg koncerta Crnogorskog narodnog pozorišta


Danas je u Crnogorskom narodnom pozorištu održana konferencija za novinare povodom Novogodišnjeg koncerta koji će biti održan večeras u 20 sati na Velikoj sceni.

Na koncertu će nastupiti slavni violinista Yury Revich i sopran Ivana Čanović. Publici će biti predstavljen novi Kamerni orkestar Crne Gore sastavljen od najboljih muzičara iz naše države i regiona a dirigent je Sascha Goetzel. Publika će biti u prilici da uživa u poznatim melodijama simfonijske muzike, valcera, tanga, tradicionalnih i savremenih kompozicija za violinu i operske muzike (Vivaldi, Piazzolla, Mozart, Schubert…). 

Direktor CNP-a Marko Baćović je kazao da očekuje magično veče: “Večeras imamo još jedan od lijepih tradicionalnih događaja kada će se naša dramska sala pretvoriti u magičnu muzičku kutiju.” On je istakao da je nacionalni teatar izuzetno ponosan što za muzičku urednicu ima veliku umjetnicu kao što je Ivana Čanović.

Muzička urednica CNP-a, sopran Ivana Čanović je rekla da joj je čast što će crnogorska publika imai priliku da uživa u izvođenju velikih umjetnika. “Srećna sam što su najbolji muzičari iz Crne Gore i regiona prihvatili priliku da formiramo Kamerni orkestar Crne Gore, i posebno mi je zadovoljstvo što su tu Yuri Revich, moj dugogodišnji prijatelj i kolega, kao i Sascha Goetzel koji nam dolazi iz bečke opere.” – kazala je Čanović na konferenciji za medije.

DirigentSascha Goetzel je izrazio zadovoljstvo što je ovdje i zahvalio CNP-u na toploj dobrodošlici. „S pravom možemo reći da u posljednje dvije godine živimo u jako teškim vremenima i sama činjenica da smo u prilici da stvaramo muziku, da nastupamo, da dijelimo scenu sa divnim kolegama muzičarima je nešto što me zaista ispunjava srećom i zadovoljstvom. Pored toga, ovo je moj debi u Crnoj Gori, tako da zaista nisam mogao da odbijem ova poziv.“ – rekao je Goetzel.

 Yury Revich, violinista i kompozitor je već poznat crnogorskoj publici – nastupao je u CNP-u prije četiri godine.

On je kazao da mu je jako drugo što je ponovo u Crnoj Gori. “Nosim lijepa sjećanja na koncert koji sam imao ovdje, mogu reći da je to jedno od najljepših sjećanja koje nosim u srcu.” – zaključio je Revich.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


nineteen − 10 =