„Ognjilo“ i „Mir naše Gospe“ nastavljaju međunarodni festivalski put


„Ognjilo“ i „Mir naše Gospe“, dokumentarni filmovi reditelja Vladimira Perovića, rađeni u produkciji Centra za kulturu Tivat, nastavljaju svoj međunarodni festivalski put.

Nakon nastupa u Daki (Bangladeš), u januaru, „Mir naše Gospe“ je ovih dana na festivalu u Tampereu (Finska), a upravo je stiglo obavještenje da je uvršten i u zvaničnu selekciju 16. festivala zemalja Jugositočne Evrope u Los Anđelesu (SEEfest Sout East Europe Fest).

„Ognjilo“ krajem marta i početkom aprila učestvuje u selekciji 29. festivala „Ecocine“ u gradu Sao Sebastiao u Brazilu, a već je potvrđena i selekcija za 23. festival  “Zoom–Zbliżenia” Jelenia Góra, Poljskoj, koji se održava u septembru.

Oba filma završena su 2020. godine. Polovina sredstava za „Mir naše Gospe“ dobijena je na otvorenom konkursu Opštine Kotor, a za „Ognjilo“ na konkursu Ministarstva kulture Crne Gore.

Uz reditelja Perovića, ekipu čine: izvršna producentkinja Jelena Božović, snimatelj Ivan Čojbašić, montažer Aleksandar Uhrin i dizajnerka zvuka Dora Filipović.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


3 × four =