Otvorena plažna biblioteka u okviru pratećeg programa Barskog ljetopisa

 

 

 

Više od 200 naslova biće na raspolaganju
od 18. juna do 19. avgusta

 

Bar, 18. maj 2017. godine

Prateći program 30. Barskog ljetopisa,  zvanično je započet u nedjelju, 18. juna u 16h, otvaranjem plažne biblioteke na lokaciji Topolica (Riva). Tako će od danas pa sve do 19. avgusta posjetioci ove plaže u periodu od 16h-18h moći iznajmiti na prepoznatljivom štandu Ljetopisa knjigu za čitanje. 

Pripremljen je fond od preko 200 naslova različitih žanrova, za djecu i odrasle, tako da će svaki zaljubljenik u lijepo pisanu riječ moći da pronađe nešto za sebe ukoliko poželi da se upravo na taj način opusti na moru. Procedura iznajmljivanja knjiga je jednostavna – zainteresovani treba samo da, po izboru željenog naslova, založe 5 eura, nakon čega dobijaju priznanicu.  Kada požele da razduže knjigu, vraća se i novac. U slučaju da knjiga bude zadržana ili vraćena oštećena, novac se zadržava kao naknada.

 

 

Organizatori  su koncept plažnih biblioteka osmislili kako bi, u skladu sa jednom od osnovnih ideja Festivala i konkretno Pratećeg programa, umjetnost i kulturu učinili bliskijim i pristupačnijim svima. Ovo je upravo način da se ljudima književna umjetnost približi i poistovjeti sa atmosferom relaksacije u lijepom ambijentu barskih plaža i da se čitaocima, kako odraslim tako i onim najmlađim, pruži prilika da do svojih omiljenih štiva dolaze lako i brzo. 

Riječ je o samo jednom u nizu segmenata Pratećeg programa jubilarnog Ljetopisa koji se realizuje na raznim lokacijama u Baru i koji će pokazati da umjetnost može da bude i jeste svuda.

 

 

Prateći program nastavlja se već večeras u lokalu Gvardia (Šetalište kralja Nikole) od 22:30h, kada će u okviru segmenta Javno čitanje sa ličnostima iz Bara, druženje sa građanima i posjetiocima imati:

-Dijana Marojević – profesorica retorike, dikcije i scenskog govora na FDU, Beograd;

-Milan Vujović – novinar Radio Bara i pisac;

-Muzičari iz orkestra Omera Hodžića.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


fifteen + 14 =