Petrovac – Predstava za đecu “Koncert za Nevenu”

 

 

U organizaciji JU Muzeji i galerije Budve u subotu, 19. maja 2018. godine, s početkom u 19.00 časova, u Spomen domu Crvena komuna u Petrovcu  u multimedijalnoj sali,  biće održana  pozorišna predstava za đecu “Koncert za Nevenu”. Predstava se realizuje u okviru međunarodne manifestacije „Noć muzeja“, a ulaz na predstavu je slobodan.

     Kulturno kreativni centar Akord je 21 godinu utočište i pribježište đece i mladih i poznata institucija koja proizvodi kulturu u Nikšiću i vuče značajne poteze u kreiranju pozitivne društvene scene. Konstantno idu ka usponu-bez trunke sumnje u kvalitet, bez mrlje, a kamoli sjenke. Na stotine đece je odraslo i odrasta uz Akord,  ne mali broj napravilo prvi korak i isto toliko sa margina prešlo u red onih koji srećno odrastaju. Na hiljade posjetilaca odalo je poštovanje Akordovim programima, na desetine članova žirija, iz zemlje i inostranstva, dodijelilo nagrade.

KKC Akord ima tri đečija kluba: „Slatki akordi“(u sklopu kluba rade sekcije: muzička, manekenska, plesna i poetska), „Akordova plesna akademija“ (u sklopu kluba rade sekcije: škola modernog i tradicionalnog plesa i folklor) i „Akordov dječiji teatar“ (u sklopu kluba radi škola glume i scenskog pokreta, pripremaju se i izvode predstave, učestvuje na festivalima). Tu su i još dva teatra.

     Akordov đečiji teatar je učesnik mnogih festivala, kako u Crnoj Gori, tako i u regionu. Osvajači su mnogobrojnih priznanja i nagrada. Pet puta su bili pobjednici Đečijeg festivala đečijih teatara u Baru. Godinama su učesnici festivala Petrovački val, Kotorski festival, Subotički festival i dr.

Sa predstavom “Koncert za Nevenu” pobijedili su na nedavno završenom XI festivalu đečijih teatara u Baru, a Tijana Krivokapić je osvojila prvu nagradu za glavnu žensku ulogu.

O predstavi: Ovo je tinejdžerska priča o prvim ljubavima, odnosu đece prema materijalnim stvarima i muzici. Na slikovit način je prikazana današnjica, koja je prisutna svuda oko nas. 

Tekst: Tode Nikoletić, Režija: Dragan Knežević.

Asistent režije: Milica Kekić, Muzika: Dragan Knežević, Koreografija: Tanja Čolević. 

Kostimografija: Tanja Čolević i Dragan Knežević.

Igraju: Danilo – Radomir Krivokapić, Nevena – Tijana Krivokapić, Vule – Nikolina Radulović, Njonjo – Vaso Lalićević, Dino – Andrea Perunović, Teodora – Anja Žugić, Opereta Cvijeta – Anđela Poček, Milutin Majakovski – Milan Eraković, Lejla Pink – Jana Zečević, Maneken Špirosi – Andrija Spaić, Ivana Ila – Jana Zečević, Maja – Anđela Poček, Balerina 1 – Vasilisa Knežević, Balerina 2 – Kristina Marojević, Balerina 3 – Milica Orbović, Balerina 4 – Anđela Šakotić.