Počele probe za predstavu Mali Tesla

U četvrtak, 12. novembra 2020. godine, održana je prva proba za predstavu namijenjenu đeci uzrasta od 6 do 10 godina u produkciji Kulturno-informativnog centra Zeta. Riječ je o projektu Mali Tesla koji za cilj ima da publiku upozna sa odrastanjem i najznačajnijim koracima ka velikim izumima Nikole Tesle – čovjeka bez čijih dostignuća ne bismo poznavali svijet u kakvom danas živimo.

Reditelj predstave je Petar Pejaković, dramaturg Ilija Gajević, a priču će vješto na sceni stvarati Anđelija Rondović, Đorđije Tatić i Slaviša Grubiša.
Predstava se radi u koprodukciji sa Korifej teatrom i Dramskim studiom Prazan prostor. Predprodukciju potpisuje Jelena Šoškić, a izvršni producenti su: Zoran Rakočević i Marija Backović.
Premijera predstave je najavljena za drugu polovinu decembra u Zeti, a reprize nas do kraja godine očekuju u Podgorici.
Ovaj projekat je podržan od strane Ministarstva kulture Crne Gore kroz konkurs za sufinansiranje projekata i programa od značaja za ostvarivanje javnog interesa u oblasti kulturno-umjetničkog stvaralaštva za 2020.g.
Producenti ističu da su vrlo ponosni na entuzijazam i hrabrost ekipe da uprkos pandemiji stvaraju pozorišnu predstavu i to baš za najmlađe koji su ovom kriznom trenutku najzapostavljeniji i čije kulturne potrebe smo dužni da zadovoljimo.
Značajno je što ovaj projekat realizuje KIC Zeta u saradnji sa nezavisnim pozorištima kako bi se ukazalo na značaj podrške lokalnih centara za kulturu, ali i doprinos umjetničkom sadržaju koji nudi ova ustanova kuture publici u opštini Golubovci.

Podśećamo da su Korifej teatar i Dramski studio Prazan prostor predstavnici nezavisne kulturne scene koji već godinama pokušavaju kvalitetnim i kontinuiranim radom da razvijaju i unaprjeđuju nezavisnu
pozorišnu scenu u Crnoj Gori. Važno je njihovo djelovanje i u polju razvoja pozorišne scene za đecu i mlade, a ovaj projekat je samo jedan u nizu kojim se želi skrenuti pažnja na značaj i nužnost pozorišnog sadržaja namijenjenog đeci, kao i mogućnost razvoja novih pozorišnih formi u ovoj oblasti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


three × one =