Podgorica – Izložba radova Nine Vukčević i Gordane Trebješanin

 

 

U utorak, 16. maja 2017. godine, sa početkom u 20 časova u Centru savremene umjetnosti Crne Gore, u galeriji „Klub“ biće otvorena izložba radova Nine Vukčević i Gordane Trebješanin pod nazivom „Karavan“.

 

Gordana Trebješanin je rođena 1979. godine u Beranama. Završila je Fakultet likovnih umjetnosti na Cetinju, smjer slikarstvo, 2002. godine.

Član je ULUCG-a od 2006. godine. Radi kao profesor Likovne kulture i vizuelnih umjetnosti u Gimnaziji ,,Slobodan Škerović” u Podgorici.

Izlagala je samostalno na Cetinju, u Tivtu i Podgorici kao i na više grupnih izložbi.

Nina Vukčević je rođena 1976. godine u Baru.

Diplomirala je na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju 2003. a magistrirala 2010. godine na slikarskom odsjeku, u klasi profesora Branislava Sekulića. Član je ULUCG-a od 2004. godine. Radi kao profesor Likovne kulture i vizuelnih umjetnosti u Gimnaziji ,,Slobodan Škerović” u Podgorici. Izlagala je samostalno u Podgorici, Cetinju i Kotoru kao i na više grupnih izložbi.

 

U katalogu izložbe istoričarka umjetnosti Maja Dedić je, između ostalog, zapisala: „Krenuti na bilo koji put, nosi sa sobom neizbježne rizike i neizvjesnosti. Vođeni dvijema različitim energijama, koje prvi put izlažu zajedno, dolazimo do neobičnih odredišta i zanimljivih kreativnih dostignuća. Kroz lični umjetnički izraz i lične emocije, iskazujući sopstvenu svježinu i inventivnost, ove dvije umjetnice interpretiraju zamišljene idealne gradove svaka na svoj način, pretvarajući ih u individualizovane likovne priče“.

Izložbu, koja se može pogledati u galeriji „Klub“ u narednih mjesec dana, otvoriće istoričarka umjetnosti Maja Dedić.

 

ZA VIŠE INFORMACIJA O AUTORKAMA
KLIKNITE NA KATALOG

 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


eighteen − 8 =