Podgorica – Izložba slika na staklu malog formata “Linije dodira” Ivane Babić

Nakon prošlogodišnje izložbe “Obrisi” u Budvi i Kotoru, mlada budvanska slikarka i arhitekta Ivana Babić priprema novu izložbu slika na staklu- malog formata “Linije dodira” u Podgorici u intimnom prostoru galerije KONCEPT.

Ivana Babić je rođena 28.maja 1984. u Sarajevu. Osnovno i srednje obrazovanje je stekla u Budvi, diplomirala je 2008. na Arhitektonskom fakultetu u Podgorici sa zvanjem diplomirani inžinjer arhitekture. Dobitnik je 19. decembarske nagrade grada Podgorice  za odličan studentski uspjeh u 2006. godini.

Od 2008-2014. radila je kao saradnik u nastavi na Arhitektonskom fakultetu.

Slikarstvom se bavi od djetinjstva, izlagala je na više kolektivnih izložbi od kojih izdvaja prošlogodišnje IV Međunarodno bijenale akta u Petrovcu gdje se po prvi put predstavila u tehnici slike na staklu malog formata i prestojeću izložbu, koja će se održati u dvorani Park 12. januara ove godine na kojoj će biti prestavljeni radovi velikog formata prve rezidencije pod nazivom “ARTist in Residence”, Tvrđava Španjola u organizaciji NVO Sinergija iz Herceg Novog.

Do sada je imala dvije samostalne izložbe pod nazivom “Obrisi”

– Galerija Solidarnosti –Palata Pima, mart 2017.
– Moderna galerija Budva, april-maj 2017.

Učesnik je ovogodišnjeg  52. Hercegnovskog zimskog salona.

Neke od njenih novih ostvaranja u tehnici slike na staklu biće objavljene u aprilskom broju internacionalnog časopisa 1340ART magazine.