Podgorica – Koncert Crnogorskog simfonijskog orkestra

 

 

U petak 27. apila 2018. godine, Muzički centar Crne Gore u okviru projekta Music Up Close Network organizuje Razgovore pred koncert i premijerno izvođenje kompozicije domaćeg autora. Razgovori će biti upriličeni u Pres sali Crnogorskog narodnog pozorišta sa početkom u 19 časova, a tema je premijerno izvođenje djela kompozitorke Nine Perović.

Nakon toga, u 20 časova na Velikoj sceni CNP-a, Crnogorski simfonijski orkestar će, pod upravom maestra Grigorija Kraska izvesti: Kosaru, za sopran i kamerni orkestar Nine Perović – u kojoj će solističku dionicu tumačiti sopranistkinja Olivera Tičević; Koncert za klavir i orkestar broj 3 u c-molu, op. 37 Ludviga van Betovena i Simfoniju broj 3 u F-duru, op. 90 Johanesa Bramsa. 

Kao solistkinja u Betovenovom Koncertu će nastupiti pijanistkinja Vesna Damljanović.

Vesna Damljanović (Nikšić, 1986) srednju muzičku školu Vasa Pavić završila je u Podgorici, a Muzičku akademiju na Cetinju u klasi profesora Borisa Kraljevića i Vladimira Bočkarjova. Specijalističke i doktorske studije klavira završila je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi profesora Aleksandra Serdara. U toku školovanja osvojila je veliki broj priznanja i nagrada na državnim i međunarodnim takmičenjima, među kojima se ističe specijalna nagrada na takmičenju Eastman Young Artists Piano Competition u Americi (2004). Kao solista i u kamernim sastavima nastupala je u Crnoj Gori, Srbiji, Hrvatskoj, Albaniji, Bugarskoj, Poljskoj, Francuskoj, Italiji i Americi. Studijske 2015/2016 godine, izabrana je u akademsko zvanje umjetničkog saradnika na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Istočnom Sarajevu.