Podgorica – Predstavljanje knjige “Snaga ideje”Narodna biblioteka „Radosav Ljumović“ Podgorica

organizuje predstavljanje knjige

SNAGA IDEJE

autora

Ranka ĐONOVIĆA
Učestvuju:

Slobodan ČUKIĆ, publicista, urednik u “Pobjedi”

prof. dr Ratko BOŽOVIĆ,

prof. dr Novak KILIBARDA,

mr Vesna VIČEVIĆ   i

autorMedijatorka:

Vesna ŠOŠKIĆU Narodnoj biblioteci “Radosav Ljumovic” u utorak, 14. maja 2019. u 19h biće promovisana nova knjiga “SNAGA IDEJE”, nekadašnjeg poslanika Liberalnog saveza, publiciste i političkog analitičara Ranka Đonovića.

U ovom djelu, na više od 400 strana, autor objašnjava kako je nastao Liberalni savez Crne Gore, šta je bila njegova misija i snaga, te istorijske okolnosti i činjenice koje su prethodile turbulentnim političkim dešavanjima krajem XX vijeka. Jedan od recenzenata, prof. dr Milenko Perović zapisao je, između ostalog: “Đonovićeva knjiga u cjelini predstavlja prvoklasno povijesno svjedočanstvo, iako nije pisana s namjerom da na akademski način, istoriografski osvijetli, ispita i kritički prosudi karakter novije crnogorske istorije”.

Recenzenti ovog djela su, uz dr Perovića, dr Ratko Božović i dr Novak Kilibarda. Na večeri će govoriti prof. dr Ratko Božović, dr Novak Kilibarda, filozof i publicista Slobodan Čukić, a publiku će pozdraviti, nekadašnja poslanica Liberalnog saveza, saborac i koleginica Ranka Đonovica – Vesna Vičević.

Ranko Đonović je rođen 22. decembra 1951. godine u Danilovgradu.

Fakultet političkih nauka završio je u Sarajevu.

Radio je u ŽTP Podgorica gdje je obavljao poslove direktora sektora. Politički angažman započeo je pristupanjem Liberalnom savezu Crne Gore odmah po njegovom osnivanju. U LSCG obavljao je najveće funkcije i dužnosti. Bio je predsjednik opštinskog odbora Podgorica, zatim organizacioni sekretar LSCG pa direktor Liberalnog saveza, da bi 1997. godine bio izabran za predsjednika LSCG. 1998. godine dao je ostavku na sve funkcije u LSCG uključujući i ostavku na treći poslanički mandat u Skupštini Crne Gore.

Bio je član više skupštinskih odbora, član više radnih grupa, kao i radne grupe za donošenje izbornog zakonodavstva 1997. godine.

Predsjednik je NVO “Crnogorski državotvorni forum”. Objavio je knjigu “Ne pristajem – vrijeme časti i beščašća u Crnoj Gori”, 2013.  godine i stotine tekstova, komentara i analiza u elektronskim i štampanim medijima u zemlji i regionu. Ovo je njegova druga knjiga.

Živi i radi u Podgorici.Kosa sala Biblioteke „Radosav Ljumović“ Podgorica, Njegoševa 22

utorak, 14. maj 2019. godine, u 19h