Podgorica – Promocija knjige Miraša Martinovića “Antički gradovi snovi i sudbine”

 

Znak biblioteke Radosav ljumovic Podgorica

 

 

Miras Martinovic 240nNakon uspješnih promocija u Zagrebu, gdje je i objavljena, knjiga ANTIČKI GRADOVI SNOVI I SUDBINE crnogorskog pisca Miraša Martinovića, biće u četvrtak 28. marta promovisana u Gradskoj biblioteci „Radosav Ljumović“ u Podgorici. O knjizi će na podgoričkoj pormociji govoriti dr Sonja Tomović Šundić, publicista Vlatko Simunović i autor.

Promocija je u 19 časova.

Radi se o knjizi koja se tematikom i fakturom izdvaja u regionlanj književnoj produkciji, pa je kao takva i izazvala pažnju čitalaca i ljubitelja književnosti kod brojnih ljubitelja dobre knjige.

Mirko Kovač je naziva prvorazrednim literarnim događajem. S tim epitetom su o njoj napisani i brojni tekstovi i od drugih pisaca koji važe kao autoriteti u literaturi i književnoj kritici, najvljujući vrijeme koje za ovu knjigu tek dolazi.

Martinović izjavljuje da mu je cilj bio da od antičkih gradova i njihovih sudbina napravi metafore, važeće za sva vremena i sve prostore, pa im na taj način i udahne nove živote i ponovo sagradi, ovoga puta riječima, nepropadljivim materijalom, pred kojima su nemoćni varvari i vrijeme.

U traganju za izgubljenim gradovima, Martinović je dotako njihovu vječnost  i artikulisao je u ovoj knjizi.

Naslovna strana knjige Anticki gradovi - obadvije korice