Podgorica – Revija “Majstori filmske režije” II  U okviru drugog izdanja KIC-ove revije “Majstori filmske režije” od 13. do 16.maja 2019. godine, biće predstavljena filmska ostvarenja velikana režije među kojima su Bob Rafelson, Džon Hjuston, Robert Altman i Sidni Lumet.

  Projekcija filmova biće organizovana u sali DODEST, sa početkom u 20 sati, a ulaz je besplatan.

                Američka drama “Pet lakih komada” (1970) o čovjeku koji u borbi s vlastitim talentom i nestalnom prirodom provodi veći dio života pokušavajući uklopiti se u društvo otvoriće reviju u poneđeljak, 13.maja.

                 Film “Grad izobilja” (1972) u kojem glavne uloge tunače Stejsi Kič i Džef Bridžiz prikazaćemo u utorak, 14.maja, a riječ je o filmu u kojem se dva boksera suočavaju sa životnim i poslovnim problemima.

                 Srijedu, 15.maj obilježiće film slavnog Roberta Altmana “Kalifornijski poker” (1974) u kojem ljubav prema kocki povezuje dvojicu gubitnika.

                  Jedan od najpoznatijih filmova Sidnija Lumeta “Kritična tačka” u kojem nekoliko grešaka nastalih zbog električnih i računarskih kvarova i ljudskih propusta, dovode do nuklearnog napada Amerike na Sovjetski savez zatvoriće reviju u četvrtak, 16.maja.