Poklon knjige od Fakulteta za crnogorski jezik i književnost sa Cetinja

 

FCJK - logo

 
 

Zavidni rezultati portala Montenegrina.net kao što su: deset godina postojanja, stalni uspon portala, uvijek aktuelne informacije, obimna arhiva sadržaja iz raznih oblasti kulture, nauke i baštine Crne Gore, između ostalog, postignuti su zahvaljujući donatorima koji nam poklanjaju knjige. Donatori na taj način podržavaju projekat Montenegrina.net, omogućavaju njegov razvoj i konstantnu aktuelnost i jasno pokazuju svoju društvenu odgovornost.

Ove godine značajnu donaciju u knjigama dobili smo od Fakulteta za crnogorski jezik i književnost sa Cetinja. Sličan poklon dobili smo prošle godine od Instituta za crnogorski jezik, o čemu smo izvijestili na našem portalu, a koji je u međuvremenu transformisan u Fakultet za crnogorski jezik i književnost. Knjige koje smo dobili na poklon su najnovija izdanja Fakulteta za crnogorski jezik i književnost, koji i nakon transformacije Instituta nije zapostavio ovu veoma značajnu djelatnost. Zadržavanje izdavačke djelatnosti, pored osnovne funkcije koju ima fakultet, dovoljno govori sa koliko ozbiljnosti se pristupa svakom segmentu koji dovodi do povećanja kvaliteta i uspješnosti rada Fakulteta za crnogorski jezik i književnost.

U ime Fakulteta za crnogorski jezik, poklon je uručio gospodin Aleksandar Radoman, prodekan za nastavu. Poklon je primio Vesko Milović, urednik portala Montenegrina.net. Tokom sastanka, sagovornici su razmatrali moguće vidove saradnje u narednom periodu.

Redakcija Montenegrine se srdačno zahvaljuje na poklonjenim knjigama.

 

Poklon knjige 1

Poklon knjige 2

Poklon knjige 3