„Porodične priče“ na festivalu KorifejPredstava „Porodične priče”, za koju po tekstu Biljane Srbljanović režiju potpisuje Teatar mladih, biće izvedena u utorak 30. jula 2019. godine, u 20 sati, u sali Centra za kulturu u Kolašinu, u okviru 6. izdanja festivala alternativnog teatra – Korifej.

„Porodične priče” je opora, ponekad i cinična, tragikomedija o raspadu društva (bilo kog na Balkanu) u kojoj se četvoro đece igraju porodice i nađu u tragičnoj, zloslutnoj slici u kojoj se lik đevojke Nadežde (simboličkinade)pretvara u psa, kućnog ljubimca, jer je to jedini način da o(p)stane u takvom okruženju. Na tragu drame apsurda, slijedeći logiku košmarnog sna, prikazan je život u kojem je istaknuta uloga slučaja. „Porodične priče” u tematskom smislu zasnovane su na intenciji susreta mašte i objektivne realnosti (u kojoj su problemi, ožiljci i rane – ono što je uvijek objektivno i što mašta nastoji da nadiđe).

Predstava je rađena u koprodukciji Gradskog pozorišta, Fakulteta dramskih umjetnosti sa Cetinja i Teatra mladih.

Igraju: Branko Ilić, Katarina Krek, Branka Femić i Goran Slavić.

Muzika je djelo poznatog repera Eda Maajke, scenografiju je uradila Ivanka Vana Prelević, a dizajn svijetla potpisuje Rade Stamenković.