Poziv za slanje radova za novi broj časopisa za đecu „Osmijeh“


Udruženje crnogorskih pisaca za đecu i mlade sa sjedištem u Podgorici krajem prošle godine obnovilo je svoj rad. Udruženje baštini tradiciju dugu 28 godina u njegovanju i promociji književnosti za đecu i mlade, okupljajući najznačajnija imena iz te oblasti u Crnoj Gori.

Udruženje radi na obnavljanju članstva, izdavaštva, festivala, a nakon višegodišnje pauze do Nove godine, izaći će iz štampe i novi broj časopisa za đecu i mlade „Osmijeh“, koji će se objavljivati četiri puta godišnje.

Tim povodom UCPDM poziva sve zainteresovane stvaraoce za đecu i mlade, kao i đecu stvaraoce, da pošalju svoje radove (tekstove, crteže, ilustracije itd.) za novi broj časopisa „Osmijeh“ na adresu: casopisosmijeh@gmail.com

Tema broja koji će izaći u decembru je: novogodišnji i božićni praznici. Mogu se dostaviti najviše tri priloga, od kojih jedan mora biti tematski.

Poziv je otvoren do 20. oktobra 2021. godine.

„Osmijeh“ je kontinuirano izlazio od 1991. do 2004. godine, i izašlo je 95 brojeva. Izabran je novi redakcijski tim u sastavu: Blaga Žurić, Svetlana Kalezić Radonjić, Velimir Ralević, Dejan Đonović, Velisava Metđonaj, Ilija Nikčević i Branko Vuković.

Glavni i odgovorni urednik časopisa „Osmijeh“ je mr Goran Radojičić.

– Cilj ovog poziva jeste da se stvori što širi korpus tekstova književnika za djecu i djece umjetnika. Tako ćemo obezbijediti kvalitet časopisa, s jedne, ali i motivisati i afirmisati stvaralaštvo za djecu i dječje stvaralaštvo, s druge strane, što je cilj i „Osmjeha“, ali i UCPDM, kaže Radojičić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


three × two =