Predstava „Kontraevolucija“ u DODEST-u


             U okviru jesenje sezone ponovo će na DODEST-ovoj sceni 29. oktobra od 20h biti izvedena popularna duhovita drama Obrada Nenezića “Kontraevolucija” sa poznatom glumačkom postavom koju čini Jovan Dabović, Slavko Kalezić i Đorđije Tatić.

„Kontraevolucija“ je nastala u koprodukciji KIC-a “Budo Tomović” i JU “Zahumlje”. Kostim i scenografiju je radio Darko Musić, muziku Nedjeljko Pejović, a ton i odabir muzike Ivan Zirojević.

„Kontraevolucija“ je duhovita drama sa elementima tragične farse i apsurda, koja provocira “intelektualizam”, onaj pežorativni, a ne iskonski. Onaj intelektualizam kojim se oblače kvaziintelektualci i laici prije svega na masovnim medijima i društvenim mrežama, koje ne sankcioniše nijedan sistem vrijednosti. Dakle, predstava se bavi istraživanjem i ispitivanjem ljudske mašte i izdržljivosti, te evolucijom čovjeka i njegovog stvaralaštva, u ovom slučaju androida i njegove ljepše polovine – ginoida. U toj evoluciji učestvuju nauka, tajne službe, religija, teorije zavjere i zdrav razum. Sukob tih beskrajnih pojmova dovodi do komedije situacije i karakrera.

Besplatne ulaznice se mogu preuzeti na biletarnici KIC-a od 9 do 20 sati.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


three × 4 =