Predstava “Šćeri moja” nagrađena na Festivalu glumca u Nikšiću

 

Da je vjecna i CNP

 

Glumci predstave “Šćeri moja” Maje Todorović, u režiji i adaptaciji Ane Vukotić,  Mirko Vlahović, Vanja Jovićević  i Slavko Kalezić, nagrađeni su na 13. Međunarodnom festivalu glumca u Nikšiću. Festival je u utorak veče završen dodjelom nagrada najboljima na sceni Nikšićkog pozorišta.

 

Predstava Sceri moja 

 

Žiri u sastavu Meto Jovanovski, predsjednik, Dubravka Drakić i Sreten Mitrović, odlučio je da  Grand prix za najbolju mušku ulogu dodijeli Mirku Vlahoviću za ulogu knjaza Nikole Petrovića.

Grand prix za najbolju žensku ulogu dobila je Vanja Jovićević za ulogu knjeginje Zorke Petrović, a Grand prix za najbolju epizodnu mušku ulogu dobio je Slavko Kalezić za ulogu Pjesnika.

U predstavi “Šćeri moja” koja je premijerno izvedena na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorište u maju ove godine, igraju: Vanja Jovićević, Mirko Vlahović, Varja Đukić, Slavko Kalezić, Dušan Kovačević, Goran Vujović, Stevan Radusinović, Slobodan Marunović, Danilo Čelebić, Zoran Vujović i Mišo Obradović.

Mirko Vlahović je za ulogu knjaza Nikole Petrovića u predstavi “Šćeri moja” dobio nagradu za najbolje glumačko ostvarenje na 11. Festivalu mediteranskog teatra Purgatorije u Tivtu, kao i Veliku nagradu Crnogorskog narodnog pozorišta za 2016. godinu.

Rediteljka Ana Vukotić  dobitnica je Godišnje nagrade CNP-a za 2016. godinu, za režiju i adaptaciju predstave “Šćeri moja”.

Nakon Nikšića, predstava će biti izvedena u okviru 21. Jugoslovenskog pozorišnog festivala u Užicu, u nedjelju 13. novembra.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


sixteen − seven =