Predstavom “Krivica” sinoć spuštena zavjesa KIC-ovog MAKADA

 

 

TREĆI  ”MAKADO”  PREVAZIŠAO  OČEKIVANJA

 

             Više od hiljadu posjetilaca, tokom četiri dana Manifestacije kamernih dramskih ostvarenja (MAKADO) uživalo je u pet podgoričkih pozorišnih premijera, pa bez sumnje možemo reći da je KIC-ov “MAKADO” prevazišao očekivanja i bio najuspješniji do sada, i zauzeo značajno mjesto na kulturnoj mapi Glavnog grada i države.  

             Manifestaciju je otvorila predstava “Jami Distrikt” reditelja Kokana Mladenovića, a satiričnu dramu odlično su iznijele Isidora Simijonović, Jelena Graovac i Nina Nešković, uz muziku grupe Vrum, pa ih je oduševljena publika nagradila ovacijama i burnim aplauzima. Regionalno popularnu predstavu producirali su tivatski Centar za kulturu, beogradski BITEF teatar, novosadski Think tank studio i festival MASSK iz Segedina.

             Najmlađu publiku, tokom drugog dana MAKADA, obradovali smo predstavom “Vrijeme je za magiju” Davora Dragojevića, čime je “MAKADO” zadržao koncept manifestacije koja je namijenjena publici svih uzrasta.

             Večernji termin, tog 27. januara, bio je rezervisan za maestralnog Harisa Burinu i njegovu predstavu “Tako je govorio Lepi”. Puna sala DODEST odlično je reagovala na tu stend-ap komediju sa dozama dobrog sarajevskog humora i znalački nagrađivala poznatog umjetnika aplauzima i osmijesima. Razmjena emocija je bila očigledna, a sam Burina je nakon višeminutnog aplauza zahvalio domaćinima na mogućnosti da se nakon više decenija pokloni podgoričkoj publici, uz komentar da “više nikada ne bi trebalo da budemo daleko jer smo tako blizu.” 

            Toplu ljudsku priču o običnim ljudima, ljubavi, neshvaćenosti – predstavu  “Gospodin Foka” izveo je ansambl kotorskog Kulturnog centra “Nikola Đurković” treće večeri MAKADA. Sjajne reakcije publike u prepunoj Velikoj sali KIC-a nijesu izostale za glumačke bravure Jovana Dabovića, Nine Ševaljević i Radenke Ševo.

           Zavjesu na treći “MAKADO” spustila je predstava “Krivica” kolašinskog Korifej teatra. Uvjerljiva gluma i sjajan scenski partnerski odnos Đorđija Tatića i Anđelije Rondović (potpisuju i režiju) učinila je da njihovi likovi poberu sve simpatije publike.

           Odlična selekcija predstava, žanrovska raznovrsnost, ekskluzivitet u premijernim izvođenjima, izuzetna medijska podrška i kritike, i naravno prepune sale KIC-a, karakterisali su i ovogodišnji “MAKADO”. 

           To ekipi KIC-a daje vjetar u leđa ali i obavezuje da sljedeći MAKADO bude još bolji i kvalitetniji. Pokazalo se odličnim potezom da u najdužem mjesecu u godini zaljubljenicima u pozorište ponudimo kvalitetnu kamernu dramsku produkciju, i omogućimo uz podršku Glavnog grada, bespalatan ulaz.