Premijerom predstave “Omladina bez Boga” Crnogorsko narodno pozorište otvorilo novu sezonu


Predstava „Omladina bez Boga“ koju je po tekstu Edena fon Horvata režirala Tara Manić premijerno je izvedena sinoć na Velikoj sceni, čime je Crnogorsko narodno pozorište otvorilo novu pozorišnu sezonu.

Dramatizaciju komada je uradio Vuk Bošković, scenografkinja je Vesna Popović, kostimografkinja Selena Orb, kompozitor Vladimir Pejković, za scenski govor zadužena je Dubravka Drakić, scenski pokret Tamara Vujošević Mandić, asistent kosimografkinje je Gordana Bulatović, asistent reditelja Danilo Milatović, a izvršna producentkinja Nela Otašević. 

U predstavi igraju: Miloš Pejović, Mirko Vlahović, Danilo Čelebić, Dubravka Drakić, Slobodan Marunović, Jovan Dabović, Dragan Račić, Branka Otašević, Aleksandar Radulović, Andrea Mugoša, Tihana Ćulafić, Vukan Pejović, Nikola Perišić, Slavko Kalezić, Slaviša Grubiša, kao i studenti glume Fakulteta dramskih umjetnosti sa Cetinja Pavle Bogojević, Milo Perović, Matija Memedović, Miloš Kašćelan, Una Lučić i Stefan Vuković.

Rediteljka Tara Manić je rekla da su reakcije publike bile baš onakve kakvima se nadala: „Radosna sam što mislim da su prepoznate najdublje nijanse ovog teksta. Nije ostao na površini, publika je imala pažnje, istrajnosti i koncentracije da razazna materiju koja nije nimalo laka niti prijemčiva. Reakcije su tekle baš onako kakva je i bila naša namjera, i veoma mi je drago što je jedan grad, jedno pozorište imalo priliku da me upozna kroz nešto na šta sam izuzetno ponosna.“ – rekla je Manić.

Glumcu Milošu Pejoviću povjerena je glavna uloga Profesora. „Premijera je za nama, ali posao jos nije gotov, ova predstava tek treba da dobije svoj život i zaigra. Mnogo je posla urađeno za kratko vrijeme, osjećam se umorno, ali zdrav umor. Mislim da smo ovom predstavom otvorili bitna pitanja i moramo da nastavimo da ih otvaramo. Došla je u pravom trenutku.“ – kazao je Pejović nakon premijere.

Studenti Fakulteta dramskih umjetnosti sa Cetinja – Milo Perović i Una Lučić koji tumače Evu i Ziglera, kazali su da i dalje nijesu svjesni da su odabrani da igraju u nacionalnom teatru.


“Bilo je izuzetno zahtjevno opravdati očekivanja ljudi koji su nam dali priliku da budemo tu. Bez svih njih ne bi mogli da postignemo ono što smo željeli i iznesemo uloge na pravi način.“. – rekla je mlada glumica.

“Moj lik je kolateralna žrtva društva jednog sistema i u toj sasvim slučajnoj ljubavi pronašao je jednu oazu, bjekstvo iz proratnog okruženja i tu je ‘zaglibio’. Nije bio iskren do kraja, ali je to radio da bi zaštitio osobu koju voli” kazao je Perović.

Predstava je na repertoaru 18. oktobra, 19. oktobra i 1. novembra, kada će biti obilježen Dan Crnogorskog narodnog pozorišta. Ulaznice se mogu kupiti na zvaničnom web sajtu pozorišta www.cnp.me.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


12 − 6 =