Program trećeg dana 7. internacionalnog sajma knjiga Podgorica 2021


U okviru trećeg dana 7. internacionalnog sajma knjiga Podgorica 2021. u petak, 8.oktobra u 16 sati biće priređena prezentacija izdavačke kuće Besa Muci (ITA) koja ima specifičan cilj da balkansku i italijansku kulturu međusobno poveže. O izdavačkoj kući Besa Muci koja je objavila stotine knjiga govoriće Livio Mući.

Promocija knjige Sare Lakićević “Truba – moj instrument” biće organizovana istog dana od 17 sati. Zapravo riječ je o prvoj knjizi ovog tipa koja je napisana za potrebe nastave trube u osnovnoj muzičkoj školi, a mogu je koristiti i početnici na svim limenim duvačkim instrumentima. O ovom književnom izdanju govoriće autorka i Sava Rajković.

Dio pratećeg programa sajma biće i predstavljanje knjige “Mlada crnogorska drama” objavljene u izdanju Otvorenog kulturnog foruma sa Cetinja. Posjetioci će od 18 sati nešto više saznati o novim dramskim tekstovima mlade generacije dramaturga s Fakulteta dramskih umjetnosti iz Cetinja. Na promociji učestvuju mladi dramaturzi Milo Masoničić i Đurđa Radulović, a razgovor sa njima vodiće Dragana Tripković.

Sa monografijom “Njegoševa biblioteka” u kojoj je predstavljen istorijat i opis biblioteke crnogorskog pjesnika i vladike, a koja je inače rezultat višegodišnjeg istraživanja Vesne Kilibarde I Jelene Knežević publika će se upoznati od 19 sati. Sa autorkama će razgovarati Vesna Vukićević-Janković.

Završnicu trećeg dana sajma obilježiće knjiga arhitektice dr Slavice Stamatović Vučković “Spomenici II svjetskog rata u Crnoj Gori (Expeditio)” koja je svojevrsni vodič kroz ovaj segment crnogorske i regionalne kulturne baštine. O knjizi će sa autorkom od 20 sati razgovarati Nela Gligorović.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


16 − 8 =