Programi manifestacije Podgoričko kulturno ljeto


U okviru manifestacije Podgoričko kulturno ljeto, od poneđeljka, 27. jula do srijede, 29. jula 2020. godine, na platou ispred Kulturno-informativnog centra „Budo Tomović“, sa početkom u 21:00 čas održaće se filmska revija Buntovnik bez razloga – James Dean.

Revija se realizuje povodom 65 godina od smrti glumca James Dean-a a u okviru iste biće prikazani sljedeći filmovi: Buntovnik bez razloga, Div, Istočno od raja.

U utorak, 28. jula na platou kod spomenika Marku Miljanovu nastupiće Jazz kvartet: Milorad Šule Jovović (gitara, bas gitara), Enes Tahirović (klavir), Milivoje Pićurić (kontrabas) i Slaven Ljuljić (bubanj). Koncert će početi u 21:00 čas.

U četvrtak, 30. jula, sa početkom u 21:00 čas, na platou ispred JU Narodna biblioteka „Radosav Ljumović“, održaće se promocija izdanja Fakulteta za crnogorski jezik i književnost sa Cetinja: Pjesmarice Andrije Balovića i Pjesmarice Julija Balovića. Priređivači knjiga su: Aleksandar Radoman i Adnan Čirgić. O knjigama će govoriti: Adnan Čirgić, Aleksandar Čogurić, Boban Batrićević i Nikola Popović.  Knjige su objavljene uz podršku Sekretarijata za kulturu i sport.

U petak, 31. jula u 19:00 časova, u Mediteranskom vrtu na brdu Gorica, realizovaće se program pod nazivom „Sačuvajmo našu Goricu“. U okviru ovog programa, aktivnosti će prezentovati pripadnici Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada Podgorice.

                U subotu, 01. avgusta, sa početkom u 20:00 časova na Muzičkoj kapeli na Kruševcu, najmlađoj publici predstaviće se Davor Dragojević s autorskim projektom – predstavom „Kuče koje nije umjelo da laje“.

                Svi programi realizuju se u skladu sa preporukama Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


eight − 5 =