Projekcija filmova u okviru projekta #PodgoricaMovieTime

Kultni igrani film “Zle pare“ u režiji Velimira Stojanovića biće prikazan danas – u srijedu, 18. decembra 2019. godine, na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore  s početkom u 18 sati. Projekcija filma je besplatna i organizuje se u okviru projekta #PodgoricaMovieTime.  Moderator će biti Vuk Perović, urednik filmskog i serijskog programa RTCG i umjetnički direktor Underhill festivala.

U filmu “Zle pare” igraju Dubravka Gal, Antun Nalis, Vaso Perišić, Petar Vujović, Ljuba Tadić… Po žanru je mješavina drame i crne komedije, a radnja je inspirirana stvarnim događajima u Crnoj Gori neposredno pred i na početku Drugog svjetskog rata. Protagonisti su mještani crnogorskog sela koji slučajno otkrivaju zalihe zlata koje je kraljevska vlada zakopala kako bi ga sačuvala u sluačju invazije.

U četvrtak, 19.decembra, u isto vrijeme, biće prikazan film “Muškarci” u režiji Mila Đukanovića. Moderator je Vuk Perović. Glavne uloge tumače Slobodan Perović, Olivera Marković, Mija Aleksić, Jelena Žigon, Velimir Bata Živojinović.  Žena građanina Đoka Lazića prezaposlena je, a on ne može da pronađe kućnu pomoćnicu i zato preuzima dio kućnih obaveza svoje žene. Kako vrijeme odmiče, Đoko se sve više ponaša kao domaćica, a njegova žena poprima njegovo dotadašnje ponašanje. Zamjena njihovih uloga prouzrokuje mnoge humoristične zgode.

Prvog dana realizacije projekta #PodgoricaMovieTime, u utorak 17. novembra, prikazana je projekcija kultnog domaćeg filma “Lepota poroka”, režisera Živka Nikolića. Više od 30 mladih ljudi je uživalo u projekciji filma, kao i diskusiji sa moderatorom događaja, Nemanjom Bečanovićem koji je na temu filmske kulture razgovarao sa prisutnima.

Besplatne filmske projekcije su dio projekta #PodgoricaMovieTime koji realizuju NVO Centar za omladinsku edukaciju i NVO Crnogorski filmski festival, uz podršku Crnogorske kinoteke.

#ReLOaD program finansira Evropska unija, a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

U Crnoj Gori, ReLOaD program sprovodi se u partnerstvu sa opštinama Podgorica, Kotor, Nikšić, Pljevlja i Tivat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


20 − 18 =