Promocija knjige “Bunt dece socijalizma” u KIC-u


Crnogorska promocija knjige “Bunt dece socijalizma” jednog od najznačajnijih ex-yu rock novinara Dušana Vesića biće održana u srijedu, 4. novembra, u sali DODEST, od 19 sati.

              Moderator večeri je novinar Vanja Kovačević.

               Knjigu “Bunt dece socijalizma” Dušana Vesiča objavila je “Laguna” u Beogradu 10. juna  2020. godine. Istu knjigu, pod nazivom “Zamisli život” objavila je “Naklada Ljevak” u Zagrebu 17. juna 2020. godine. Posle biografije Bijelog dugmeta (“Šta bi dao da si na mom mjestu”) i biografije Margite Stefanović (“Magi – Kao da je bila nekad”), knjiga “Bunt dece socijalizma” / “Zamisli život” zaokružuje trilogiju Dušana Vesića o najvažnijim momentima jugoslovenske rock muzike. Ovoga puta Vesić nam predstavlja prvu generaciju bendova koji su krajem sedamdesetih godina dvadesetog stoljeća promijenili kulturu u Jugoslaviji, donijeli novu osjećajnost i postavili nove standarde kreativnosti. Vesić je po običaju ponudio široku analizu kako cijelog pokreta tako i svih pojedinačnih učesnika, što će nam omogućiti da se iz prve ruke upoznamo s Azrom, Pankrtima, Filmom, Prljavim kazalištem, Haustorom, Idolima, Električnim orgazmom, Pekinškom patkom, Parafom, Šarlom akrobatom, Lačnim Franzom i drugim važnim junacima te generacije, preslušamo ponovo njihove najveće uspjehe, prođemo s njima njihove uspone i padove i ispratimo njihove pojedinačne sudbine, uz mnoštvo poznatih i dosad nepoznatih podataka. Svojim uobičajenim stilom, kojeg je Džoni Štulić u jednoj prilici nazvao borhesovskim, Vesić je ponovo napisao knjigu iz koje se može ponešto naučiti ali uz koju se može i nasmejati. Novi talas? Kao da je bilo juče!

               Organizatori promocije su KIC “Budo Tomović” i NVO “Art mozaik”.

                Shodno odluci Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti broj mjesta je ograničen, a dezinfekcija ruku, fizička distanca i nošenje zaštitnih maski u svim javnim zatvorenim prostorima je obavezno!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


17 − 6 =