Promocija knjige Nauma Radičeskog u Podgorici

 

 

 

Promocija knjige Nauma Radiceskog u Podgorici - 1

 

U kosoj sali biblioteke Radosav Ljumović u Podgorici 19.12.2013 godine održana je promocija knjige „Crnogorska književnost u makedonskome ogledalu“ prof. dr Nauma Radičeskog, redovnoga profesora filološkog fakulteta u Skoplju na katedri za makedonski jezik i južnoslovensku književnost.

 

Promocija knjige Nauma Radiceskog u Podgorici - 2

 

Knjigu su promovisali dr. Adnan Čirgić, direktor Instituta za crnogorski jezik i književnost i m-r Aleksandar Radoman, urednik knjige, u ime Instituta kao izdavača dok je o širem kontekstu ukupnog dijela Nauma Radičeskog sa posebnim osvrtom na makedonsko-crnogorske kulturne i književne veze govorio akademik Sreten Perović.

 

Promocija knjige Nauma Radiceskog u Podgorici - 3

 

Ovom skupu prisustvovali su vrlo važne ličnosti iz javnog i kulturnog života crnogorskog glavnog grada, kao i ambasador R.Makedonije u Crnoj Gori, Aleksandar Vasilevski.

 

Promocija knjige Nauma Radiceskog u Podgorici - 4

 

Ovo je bila prilika da biblioteci Radosav Ljumović ZCGM pokloni više primjeraka fototipskog izdanja prvog prevoda Gorskoga Vijenca na makedonski jezik kao i postere sa svim naslovnim stranicima svih dosadašnjih izdanja ove knjige u Makedoniji.

 

 

Skopje, 23.12.2013,
Ivana Joksimović,
Foto: Dušan Ivanović