Prvi put Čajkovski na Kanli Kuli!

 

 

 

Sinoć po prvi put u Crnoj Gori opera Iolanta

 

26.08.2017. Herceg Novi

 

Premijerno izvođenje opere Iolanta, poslednjeg komponovanog djela Čajkovskog, sinoć je na Kanli Kuli imala priliku da vidi domaća kao i internacionalna publika. Red ispred Kule, gromoglasni aplauzi i pozitivni utisci obilježili su sinoćnu premijeru koju je sa ponosom otvorila osnivač i umjetnički direktor Operosa Montenegro Opera Festivala Katherine Haataja zajedno sa predsjednikom opštine Herceg Novi – Stevanom Katićem. Ona je pozdravila prisutne i zahvalila se na prisustvu publici među kojima su bili diplomate, ambasadori i predstavnici kompanija iz Crne Gore, Srbije kao i internacionalni biznismeni.

 

 

Takođe, prije premijere organizovan je VIP koktel kome su prisustvovali predstavnici Vlade Crne Gore i Srbije, diplomate i ambasadori, internacionalni i lokalni mediji, biznismeni i prijatelji Operose.

 

 

Mladi talenti iz Rusije, Slovenije, Ukrajine, Austrije, Egipta, Portugala, Srbije i Crne Gore  hipnotisali su mnogobrojnu publiku svojim pjevačkim i glumačkim sposobnostima, čiji je česti aplauz jedan od mnogobrojnih dokaza oduševljenja. Oni su:

Ekaterina Sannikova – Iolanta
Taras Bereshansky – Kralj Rene
Hany Abdelzaher – Vaudemont
Vuk Zekić – Robert
Bozhidar Bozhkilov – Ibn Hakia
Ana Pavlov – Marta
Stefan Anđelković – Bertrand
Darja Zaharova – Brigitta
Vesna Marković – Laura
Mladen Prodan – Almeric

Kao i Operosa Montenegro orkestar i hor.

Umjetnički tim sastoji se od muzičkih eksperata iz Velike Britanije i Austrije na čelu sa Maestrom i muzičkim direktorom Operose Eraldom Salmijerijem, rediteljem Ashley Dean-om, scenografkinjom Cordelia Chisholm, dizajnerom svijetla Kevin Treacy-jem i kostimografom Ilijom Višnjićem.

Večeras se od 21h na Kanli Kuli organizuje repriza opere Iolanta za sve one koji nisu stigli na premijerno izvođenje opere. Karte se mogu kupiti na ulazu u Kanli Kulu.

 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


7 + three =