Risan – KIC POP HOR “Pjevajmo i volimo se”


Popularni podgorički KIC POP HOR, nakon godinu i po muzičkog zatišja i nemogućnosti da zbog pandemije organizuje probe i nastupa pred publikom, na veliko zadovoljstvo svih svojih poštovalaca, ovog ljeta prirediće nekoliko koncerata i podśetiti publiku zašto ga nazivaju ”crnogorskim muzičkim čudom”.

              Prvi  koncert  pod nazivom ”Pjevajmo i  volimo se” održaće u petak, 2. jula u Risnu, u bašti JU Dom starih ”Grabovac” sa početkom u 20h. Hor, pod dirigentskom palicom prof. Petre Ivanović, za štićenike doma pripremio je mješovit repertoar sastavljen od popularnih evergrin domaćih i međunarodnih hitova, kao i dio antifašističkog repertoara hora, pa će publika moći da uživa u izvođenju kompozicija: Računajte na nas, Dođi u 5 do 5, Kaćuša, Đon i drugim. Solisti hora na koncertu u Risnu biće Slavica Dragović, Mladen Begović i Vuk Koljenšić.

             “Od trenutka kada smo od IJZCG dobili dozvolu za organizovanje proba, svakog utorka i četvrtka se okupljamo, podsjećamo repertoara, vrijedno spremamo za predstojeće nastupe. Mnogo je bilo pitanja na FB stranici hora, ali i članovima hora, kada ćemo se ponovo okupiti ili nastupati ili doći u njihov grad. Zato vjerujem da je uz ogromno zadovoljstvo svih nas iz hora koji smo jedva dočekali ublažavanje mjera i okupljanje, tako i publika jedva čeka da nas čuje i raduje se zajedno sa nama što se napokon vraćamo na scenu. Čeka nas jedno lijepo, raspjevano ljeto, a svim onima koji vole i podržavaju hor obećavamo puno ljubavi prema muzici i pjesmi, divnu emociju i energiju”, poručuje menadžerka hora Snežana Burzan Vuksanović. Ona prenosi da u horu očekuju još jedan posebno emotivan koncert KIC POP HORA u petak veče u Risnu, jer će zauvijek pamtiti nevjerovatnu količinu emocija, energije, osmijeha i suza zadovoljstva i nostalgije koje su razmijenjene u Risnu prije dvije godine, kada su prvi put pjevali u Domu starih “Grabovac”, u čast jubileja – 50 godina postojanja ustanove.

              Podśetimo da KIC pop postoji već četiri i po godine i da je do sada održao više od 50 koncerata širom zemlje i regiona. Hor od osnivanja djeluje uz podršku NVU Kutak, a menadžerke su Snežana Burzan Vuksanović i Sanja Radusinović. Nakon koncerta u Risnu, prvi crnogorski pop hor očekuju koncerti u još nekoliko crnogorskih gradova.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


eight − one =