Saopštenje Barskog ljetopisa za pozorišnu publiku

 

 

Bar, 22. jul 2017. godine

 

Napominjemo uvaženu publiku da predstave Barskog ljetopisa počinju tačno u 21:30h, i da nakon tog termina više nije moguće ući u amfiteatar. Ovo nije stvar proizvoljne i neutemeljene odluke organizatora, već prilagođavanje osnovnim standardima profesije, koja između ostalog nalažu da organizator obezbijedi glumcima nesmetan prostor za igru, ali i publici mogućnost da početak predstave ne provede propuštajući one koji kasne do slobodnih mjesta, već uživajući u dešavanjima na sceni.

Ovo je posebno relevantno kada je u pitanju predstava “Orkanski visovi”, u kojoj je čitav amfiteatar iskorišten kao scenografija, što znači da glumci ne bi mogli da se kreću kroz prostor ukoliko bi nakon početka publika još uvijek cirkulisala prolazima, što bi značajno omelo tok predstave. Stoga, moli se publika da ima u vidu ogromne saobraćajne gužve koje su tipične za turističku sezonu i koje se, kada je Bar u pitanju, posebno odnose na trasu između Sozine i Šušanja.

Zadatak organizatora Ljetopisa je da, u tom smislu, bude maksimalno korektna prema publici koja je došla na vrijeme i prema ljudima koji učestvuju u predstavi, a zadatak publike je da na vrijeme dođe. U skladu sa tim, sinoć, na drugom repriznom igranju „Orkanskih visova“ svakome ko je kasnio iz gorenavedenih razloga nije bilo dopušteno da uđe. Pritom svima onima koji su kasnili do 10 minuta novac od karata je uredno vraćen. Ovome će organizatori i ubuduće ostati dosljedni, i po cijenu mjesta koja ostaju slobodna usljed kašnjenja, kao što je sinoć bio slučaj sa njih 8, koja nisu bila naknadno zauzeta. Napominjemo još jednom da je cilj organizatora da svakome omogući nesmetano gledanje predstava i uživanje u svakom od festivalskih sadržaja, ali da je za to potrebna profesionalna etičnost i obostrana saradnja.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


3 × 1 =