Sedmi međunarodni festival lutkarstva Podgorica

 

 

SEDMI MEĐUNARODNI FESTIVAL LUTKARSTVA PODGORICA, CRNA GORA 2018 U SEPTEMBRU

FESTIVAL LUTKARSTVA SEDMI PUT U PODGORICI

 

Sedmi međunarodni festival lutkarstva Podgorica, Crna Gora 2017 održavaće se u periodu 12-16. septembar 2018. u KIC-u „Budo Tomović”, u okviru Podgoričkog kulturnog ljeta. Pripreme festivala su u toku i učešće su najavila lutkarska pozorišta iz šest zemalja: Poljske, Makedonije, Turske, Srbije, Ukrajine i Crne Gore.

Prvi put od osnivanja Festivala, vizuelni identitet kampanje zasnovan je na radu jedne istaknute akademske slikarke. „Na naše veliko zadovoljstvo, ovogodišnje vizuelno rješenje promotivne kampanje oslanja se na djelo akademske slikarke Nine Vukčević. Inspirisana Festivalom lutkarstva, divna Nina pretočila je svoje i naše šareno radovanje u originalan rad”, kazala je Ljiljana Burzan Nikolić, marketing i PR konsultantkinja,  društvena djelatnica i suosnivačica Festivala.

Davor Dragojević, glumac i režiser lutkarstva, suosnivač Festivala podsjetio je da je Festival takmičarskog karaktera. ,,O nagradama će odlučivati tročlani međunarodni stručni žiri, po jedan član iz Izraela, Makedonije i Crne Gore, dok će dječji žiri biti sastavljen od desetak podgoričkih osnovaca”, poručuje Dragojević.

Festival se održava uz podršku Sekretarijata za kulturu Glavnog Grada, Ministarstva kulture, te ostalih sponzora, donatora i prijatelja. 

Kao i svake godine, ulaz na sve sadržaje Festivala je SLOBODAN.