“Sergej Ćetković i Orkestar mladih talenata” na KotorArt Don Brankovim danima muzikeSergej Ćetković, jedan od najomiljenijih muzičara u Crnoj Gori i regionu, nastupiće na KotorArt Don Brankovim danima muzike, udružen sa orkestrom muzičkih škola „Vida Matjan“ iz Kotora i „Mokranjac“ iz Beograda.  Koncert pod nazivom „Sergej predstavlja Orkestar mladih talenata“ zakazan je za 31. jul na Stadionu malih sportova na Benovu, u Kotoru a sve dodatne informacije vezane za program kao i za pretprodaju ulaznica, mogu se naći na www.kotorart.me

KotorArt Don Brankovi dani muzike već godinama organizuju koncerte koji su postali prepoznatljivi po interesantnom zvučnom preplitanju popularne i umjetničke muzike. Biće to izvanredna prilika da se sluša malo drugačijea verzija Sergejevih pjesama koje će on pjevati pred publikom u pratnji benda i orkestra. Na koncertu će, pored Sergeja, sa Orkestrom mladih talenata nastupiti i dvojica izuzetnih mladih muzičara, oboista Filip Bosiljčić iz Beograda i harmonikaš Boško Tujković iz Kotora. Jedan od važnih ciljeva ovakve saradnje upravo je usmjeren na učenike koji će se, družeći se i radeći na zajedničkim probama, učiti po prvi put o svemu što jedan kompleksan orkestarski projekat podrazumijeva na putu do svoje realizacije na sceni.

Spajajući učenike dvije muzičke škole, iz Kotora i Beograda, sa izuzetnim gospodinom i izvođačem kakav  je Sergej Ćetković, pružamo djeci priliku da se upoznaju, druže, steknu iskustvo sviranja sjajnih aranžmana na sceni gdje će se prožimati umjetnička i popularna muzika. Publici pružamo jedinstven koncert Sergejevih hitova uz pratnju mladih nada i zvuke gudačkog orkestra koji će značiti i popularizaciju klasične muzike kod šireg auditorijuma kroz djela orkestarskog repertoara koji će se to veče  čuti.  – istakli su iz PR službe Festivala.

U okviru Coca-Cola Stage-a, Festival pruža priliku publici da čuje popularnije muzičke zvuke, pritom vodeći računa da se zadrži visok nivo umjetničkog izraza. Tako su već u okviru serijala programa Coca-Cola Stage nastupala neka od najznačajnijih imena popularne muzike bivše Jugoslavije, od Arsena Dedića i Josipe Lisac do Amire Medunjanin, a u Kotoru su prvi put zajedno nastupili sjajni džez muzičari – pijanisti Vasil Hadžimanov i Matija Dedić i, njima umjetnički i familijarno bliski vokali, Gabi Novak i Bisera Veletanlić.