Spektakularni švedski laserski šou u KIC-u

 

KIC - logo

Da je vjecna Crna Gora

 

 

Jedan od najpopularnijih naučnih spektakla u Evropi, Laserski šou Lund Univerziteta iz Švedske, biće prvi put prikazan u Podgorici, u Velikoj sali Kulturno – informativnog centra “Budo Tomović”.

Laserski spektakl biće izveden u okviru festivala “Otvoreni dani nauke 2016” koji organizuje Ministarstvo nauke Crne Gore u saradnji sa KIC-om “Budo Tomović”. Publika će imati priliku da 28, 29, i 30.septembra odgleda šou u dva termina u 18:00 i 19:30. Ulaz je besplatan.

Nesvakidašnji  šezdesetominutni šou izvodi grupa profesora, asistenata i studenata Katedre za fiziku LUND Univerziteta. Oni koriste svjetlost i dim u spoju sa muzikom da kreiraju do sada neviđen spektakl. Tokom godina predstava se brzo razvijala i sada uključuje preko 1000 individualnih lasera i izbor blizu 100 demo grupa, što daje mogućnost da se šou prilagodi različitim starosnim dobima.

Ovaj šou do sada je vidjelo preko 500 000 ljudi na tri kontinenta, u gradovima kao što su Kopenhagen, Melburn, Beograd, Geteborg, Oslo i sada Podgorica.

 

laseri

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


three × one =