Svečano zatvaranje 12. UnderhillFesta


Svečano zatvaranje 12. UnderhillFesta biće upriličeno u četvrtak, 30. septembra u 20 sati, na platou Muzičkog centra Crne Gore i Crnogorske kinoteke, kada će tročlani žiri 12. Underhillfesta:  Lejla Dedić – producentkinja iz Bosne i Hercegovine, Dragan Nikolić – reditelj iz Srbije i Veliša Popović – producent iz Crne Gore saopštiti imena nagrađenih.    

Nakon toga, u 20.15 biće premijerno prikazan film “Soul of Nature” u režiji Slavka Klikovca, koji je gost festivala. Film je vantakmičarskoj selekciji. Kako navodi autorski tim filma, prateći jednogodišnji prirodni ciklus prikazujemo metaforički odnos elemenata sa unutrašnjim stanjima čovjeka i njihove međusobne povezanosti. Film otvara kadar „Kapije Želja“ koji dalje prate kroz srcolike oblike da bi na kraju tu želju emanirali završnim kadrom koji sve spaja sa Kosmosom. Nakon filma, publika će razgovor sa rediteljem moći da prati i putem društvenih mreža i YouTube kanala uz podršku Telenor mreže

U 20.40, takođe na platou, biće prikazan film “Ja, Greta” u režiji Nathana Grossmana. Film se prikazuje u saradnji sa Fondacijom “Petrović Njegoš”, a prati uspon Grete Tunberg, kako je od djevojčice koja protestuje na ulici postala zvijezda zaštite životne sredine i simbol borbe za bolji svijet. Festival će biti zatvoren muzičkim programom PLYST PRESENTS: CONSTANT SUMMER.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


four × 3 =