Tango u Luštici BayKoncertom Beltango kvinteta koji je publiku u hotelu Čedi Luštica Bay interpretacijama uveo u svijet tanga, počeo je Deveti međunarodni muzički festival za harmoniku “Harmonika Fest” koji se realizuje u saradnji sa Centrom za kulturu Tivat. Zvucima tanga i „plesom strasti“ u izvođenju plesnih parova u balskoj dvorani Čedi hotela, otvoren je jedan od vodećih festivala za klasičnu harmoniku u regionu.  

„Od osnivanja 2010. godine “Harmonika fest” predstavlja jedan od vodećih festivala za klasičnu harmoniku u regionu. Našem renomeu doprinijelo je i učešće eminentnih profesora, svjetskih umjetnika i velikog broja takmičara koji raste iz godine u godinu, čime je festival  postao prepoznatljiv i na evropskom nivou. Želim da se zahvalim i našim domaćinima Luštici Bay koja nam je obezbijedila ovaj prelijep prostor za otvaranje festivala i koji su se pobrinuli da se ovdje svi osjećamo ugodno. Posebnu zahvalnost dugujem čovjeku koji je prepoznao kvalitet Harmonika festa, Nevenu Staničiću, direktoru Centra za kulturu Tivat“, rekao je Predrag Janković, direktor NVO „Harmonika Fest“.

Luštica Bay ove godine podržava najveće umjetničke festivale koji se održavaju na području Boke – Purgatorije Tivat, KotorArt, Operosa Herceg Novi, Mediteranske note i „Harmonika fest“.

„Naša podrška razvoju kulture na ovom području je uvijek najprije usmjerena na saradnju sa domaćim manifestacijama, osmišljavanje dijela njihovih programa  i, u tom smislu, unapređenja čitave kulturne scene. Ambijenti kakav je naš podrazumijevaju velika umjetnička imena i vrhunske kulturne performanse, ali i vrhunske događaje i goste iz drugih oblasti. Takvih prilika će ovog ljeta biti mnogo u Luštici Bay“, saopštila je Slavica Milić, iz marketinga Luštica Development.