Tivat – I Međunarodno takmičenje mladih pijanista

 

Medjunarodno takmicenje pijanista Tivat 2016

 
 

I Međunarodno Takmičenje mladih pijanista, održat će se od 15 – 18 maja ove godine u Muzičkoj školi Tivat, koja je i organizator.
Takmičenje obuhvata kategorije od baby do akademije, što znači da je organizovano za sva tri nivoa muzičkog obrazovanja.
Oko 130 kandidata dolaze iz država: Slovenija, Hrvatska, B i H, Srbija, Kosovo, Makedonija, Albanija, Ukraina i Crna Gora, a takmičit će se u disciplinama: klavir solo, klavir četvororučno i korepeticija.

Medjunarodno takmicenje pijanista Tivat 2016 - flajerOve mlade pijaniste ocjenivat će dva žirija:

PRVI

– Vladimir Mlinarić – Slovenija,
– Vladimir Babin – Hrvatska,
– Dejan Sinadinović – Srbija,
– Ana Smjehova – Ukraina,
– Bojan Martinović – Crna Gora.

DRUGI

– Nataša Popović – Crna Gora,
– Marija Grazio Tolj – Hrvatska,
– Melita Benčić – Srbija,
– Oleksij Molčanov – Ukraina – Crna Gora.

Svečano otvaranje takmičenja planira se za 16 maj u 20:00 časova, kada će se pored intoniranja Crnogorske himne i pozdravnih govora, predstaviti i mladi crnogorski pijanista Bojan Martinović – prodekan za međunarodnu saradnju i profesor klavira na Muzičkoj akademiji Cetinje.

Pijanističko takmičenje, kao prvo takvog oblika u Crnoj Gori, posvećeno je jubileju, desetogodišnjici nezavisnosti Crne Gore, sa idejom da se organizuje i narednih godina istog datuma.

Trećeg dana takmičenja ( 17.05.2016.g.) koncert, kao poklon ovom takmičenju, održat će istaknuti hrvatski pijanista Vladimir Babin.