Tivat – Izložba „Crnogorska savremena likovna scena – kroz viziju 8 umjetnika/ca“

 

Centar savremene umjetnosti - logo

Tivat - hotel Regent

 

 

U utorak, 7. juna  sa početkom u 20 časova u galeriji Zbirke pomorskog nasljeđa, Porto Montenegro u Tivtu biće otvorena  izložba pod nazivom „Crnogorska savremena likovna scena – kroz viziju 8 umjetnika/ca“.

Povodom jubileja – 10 godina od obnove nezavisnosti Crne Gore izložbu organizuje Centar savremene umjetnosti Crne Gore u saradnji sa Ministarstvom kulture i Porto Montenegro.

Na izložbi, čija je selektorka istoričarka umjetnosti Žana Filipović, svojim radovima će se predstaviti Maja Šofranac, Ivanka Vana Prelević, Ratko Odalović, Draško Dragaš, Igor Rakčević, Roman Đuranović, Abaz Dizdarević i Nenad Šoškić.

„Iako je riječ o raznorodnim umjetničkim diskursima, ono što ih objedinjuje jeste izvorna, stvaralačka snaga koju uočavamo u svakom od izloženih djela, bilo da se radi o klasičnim slikarskim formama ili najsavremenijim vidovima umjetničkog izraza. U tom smislu i ova izložba, izraz je originalnih stvaralačkih i duhovnih vizija koje čine suštinu naše savremene umjetnosti“ zapisala je o ovim umjetnicima Žana Filipović.

Izložbu koja se može pogledati do 30. juna otvoriće Žana Filipović, istoričarka umjetnosti.