Tivat – Izložba minijatura na staklu autorke Ivane Babić

Izložba minijatura na staklu autorke Ivane Babić biće otvorena u utorak, 19.oktobra 2021. godine u Muzeju i galeriji Tivat sa početkom u 19 sati.

Ivana Babić je  rođena  maja 1984. godine u Sarajevu, Republika BiH. Diplomirala je januara 2008.  na Arhitektonskom fakultetu u Podgorici sa zvanjem diplomirani inžinjer arhitekture. Dobitnik je nagrada:

–           nagrada Građevinskog fakulteta u Podgorici  za izuzetan studentski uspjeh, 2004. godine

–           nagrada 19. decembar grada Podgorice  za najboljeg studenta arhitekture za 2006. godinu.

–           III nagrada Konkurs za dizajn –Idejno rješenje spomenika Kralju Aleksandru I Karađorđeviću u Somboru. (koautor), jul 2019.

U periodu od 2008. do 2014. radila je kao saradnik u nastavi na Arhitektonskom fakultetu u Podgorici na predmetima Arhitektonska i kompijuterska grafika I i II, Arhitektonska analiza I i II  i Sintezni projekt.

 Ivana Babić imala je do sada devet samostalnih i više kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu, a likovnoj publici u Tivtu  predstaviće se minijaturama u kombinovanoj tehnici na staklu, iz dva ciklusa “Linije dodira” i “Underwater”. Izložbu koja će biti postavljena u galerijskom prostoru u prizemlju  svečano će otvoriti istoričarka i teoretičarka umjetnosti Marija Saičić na platou ispred galerije.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


18 − two =