Tivat – Izložba “Reklame i oglasi između dva svjetska rata”

Muzej i galerija Tivat organizuju otvaranje izložbe “Reklame i oglasi između dva svjetska rata” u četvrtak 03.10.2019. godine.

U saradnji sa Pomorskim Muzejom Crne Gore izložba je prezentovana u izložbenom prostoru etnografske zbirke JU Muzeja i galerije Tivat.

Autor izložbe Ilija Mlinarević je zapisao: “Reklame i oglasi nam otkrivaju kako ljude kojih se danas niko ne sjeća tako i one čiji potomci žive i danas, podsjećajući nas ne samo na nekadašnje sugrađane, već i na zanate ili neke druge oblike privrednih djelatnosti, koji su danas zaboravljeni ili skrajnuti.

Reklame i oglasi, predstavljaju, stoga, svojevrsni kulturno-privredni tlocrt, koji na pojedinim obilježenim tačkama ocrtava korjene razvoja pojedinih privrednih grana – na kojim se mjestima nešto razvijalo, od kada, kojim intenzitetom i kojim pravcima. Oni, ujedno, čuvaju sjećanje na Boku Kotorsku i na sve one segmente koji su oblikovali njen profil i kulturno-ekonomski razvoj do današnjeg dana.

Stoga nam ovi analitički i komparativni elementi prošlosti i sadašnjosti mogu biti indikatori daljeg razvoja i pružaoci informacija o njegovim budućim smjernicama.”

Izložbu će sa početkom u 20 časova otvoriti autor izložbe Ilija Mlinarević.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


eight − 1 =