Tivat – Izložba slika Miroslava Šukovića

Izložba slika Miroslava Šukovića biće upriličena u prizemlju Muzeja i galerije Tivat u petak 26. jula 2019. godine. Miroslav Šuković je rođen 1977. godine u Bihaću. Živi i radi u Kolašinu i Podgorici. Član je udruženja likovnih umjetnika BiH. Učesnik je brojnih samostalnih i kolektivnih izložbi. Dobitnik je nagrade Cetinjskog likovnog salona ‘Trinaesti novembar’ 2015. godine.

O njegovom radu istoričarka umjetnosti Marija Saičić je zapisala: “Jednu stravičnu vrstu ljepote Šuković je naslikao snažnim pokretom kista, u jednom dahu, momentu nadahnuća, bez prethodne pripreme, odnosno skice. I upravo zato, nikada se ne zna šta će da iznjedri iz njegove duše u datom momentu, te nas ne čudi što u jednom trenutku čudovišni likovi odjednom poprimaju i životinjske oblike vodeći nas skroz do arhajskih, životinjskih slojeva duše. Njegove kompozicije izuzetne snage nisu puko slavljenje egzistencije, naprotiv, on pokušava konkretizovati nesnosnu duševnu bol koja razara modernog čovjeka i to uslijed razmišljanja o egzistenciji, efemernosti, međuljudskim odnosima, jednostavno-izopačenosti savremenog doba i društva…”

Izložbu će sa početkom u 21 čas otvoriti istoričarka umjetnosti Marija Saičić, dok će posjetioci imati priliku da je pogledaju do 16.08.2019. godine.