Tivat – Izložba slika Tiha Vujovića

Izložba slika Tiha Vujovića biće upriličena u Muzeju i galeriji Tivat u utorak 15. oktobra 2019. godine.

Crna Gora Jedan Grad je misija u kojoj nas umjetnik Tiho Vujović svojim dijelima i pozitivnom energijom spaja sve gradove u Crnoj Gori. Tivat je nova tačka na njegovoj mapi ljubavi i prijateljstva. U organizaciji JU Muzej i galerija Tivat Tiho će se predstaviti slikama pod motom: TRAZIMO JEDNI U DRUGIMA ONO STO NAS SPAJA. Cilj manifestacije je da na izložbu dođe što više ljudi koji nikada u svom životu nijesu bili na nijednoj izložbi. Naravno, uslov je da im se Tihove slike dopadaju.

Sve Tihove slika su glorifikacija ŽENE kao najljepšeg, najuzvišenijeg i najmisterioznijeg bića na Zemlji.

Istoričarka i teoretičarka  umjetnosti  Marija Saičić u predgovoru za katalog izlozbe pise: “Na slikarskim ostvarenjima Tiha Vujovića, koja su odrađena rafiniranim potezom, koloristički harmonizovanim modulacijama dovode u fokus njegovog likovnog stvaralaštva baš nju-ženu. Ženu koja se ne boji da prikaže sve atributivne prizore koji je krase, snažno akcentujući fizičku ljepotu, koju umjetnik ne strahuje da prikaže baš onakvu kakvu je napravio stvoritelj. Glorifikujući njenu ljepotu Tiho je prikazuje u najrazličitijim pozama na jedan neponovljiv i krajnje individualan način.”

Izložbu će sa početkom u 20 časova otvoriti presjednik Opštine Tivat dr Siniša Kusovac, dok će o likovnom stvaralaštvu govoriti teoretičarka i istoričarka umjetnosti Marija Saičić. U revijalnom dijelu programa nastupiće klapa Maris iz Kotora. Izložbu će posjetioci moći da pogledaju do 28.10.2019. godine.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


9 + 16 =