Tivat – Međunarodna radionica duvačkih instrumenata

 

Ars praesentia - znak

 
 

Trinaest godina za redom, Tivat je svakog avgusta grad muzike. Od 17  pa do 26 -og. avgusta nastavila se muzička priča Medjunarodnih duvačkih radionica.

 

Medjunarodna radionica za duvacke instrumente - 1

Medjunarodna radionica za duvacke instrumente - 2

 

Podsjećamo da je radionica za saksofon već realizovana u periodu od 03 – 10 avgusta. Na kraju ove uspješno realizovane radionice, održan je koncert „Svijet saksofona“ kao završni događaj sedmodnevne radionice, u novom turističkom kompleksu Luštica Bay koji se gradi u Radovićima nadomak Tivta. Događaj je realizovan u saradnji sa tivatskim Centrom za kulturu, u okviru ljetnjeg pozorišnog festivala “Purgatorije”, čiji je generalni sponzor ove godine Luštica Bay. Za više informacija o ovom koncertu kliknite na “SVIJET SAKSOFONA“.

 

Medjunarodna radionica za duvacke instrumente - 3

 

Trinaesta radionica po redu, i ove godine okupila je veliki broj polaznika, njih 70 – tak imat će priliku da se kroz individualni rad, kamernu muziku, orkestar, i koncerte druže sa eminentnim profesorima iz: flaute, oboe, klarineta, fagota, trube, horne, trombona, kamerne muzike i orkestra.

 

Medjunarodna radionica za duvacke instrumente - 4

Medjunarodna radionica za duvacke instrumente - 5

 

Polaznici dolaze iz zemalja okruženja, Crne Gore, Ukraine i Rusije, a na radionici će raditi sa profesorima: Marina Nenadović, Aleksandar Burkert – flauta, Bojan Pešić – oboa, Ognjen Popović, Veljko Klenkovski i Sofija Molčanova- klarinet, Nenad Janković – fagot, Mladen Đorđević – truba, Nenad Vasić – horna, Aleksandar Benčić – trombon i Laslo Dieneš – orkestar.

 

Medjunarodna radionica za duvacke instrumente - 6

Medjunarodna radionica za duvacke instrumente - 7

 

NVO “Ars praesentia Boke kotorske” Tivat je organizator Međunarodnih radionica za duvačke instrumente od 2003.g. Radionice pohađaju polaznici nižih i srednjih muzičkih škola, kao i studenti i postdiplomci muzičkih akademija. Suorganizator je Muzička škola Tivat, a donator: Opština Tivat

 

Planirani su i koncerti, kao kruna ovog devetodnevnog rada i to:

– 22 avgust – Koncert pod nazivom Muzicki horizonti

– 23 avgust – Koncert drvenih duvaca u hotelu Regent – Porto Montenegro i

– 24 avgust – koncert limenih duvaca Zbirka pomorskog nasljedja Porto Montenegro Tivat.