Tivat – Premijera dokumentarnog filma Danila Marunovića “MIRSADA”

 

 

U poneđeljak, 05.03.2018.godine, sa početkom u 20.00 h u multimedijalnoj sali Opšine Tivat premijera dokumentarnog filma Danila Marunovića “MIRSADA”.

        U neravnopravnoj borbi vjekovne romske kulture, tvrdih kodeksa i tradicije sa snovima jedne djevojčice, nastaje uzbudljiva priča iz skrivenih prostora periferije Podgorice. U tom paralelnom svijetu, daleko od Bokeške i Njegoševe, kamere po prvi put zalaze. Sniman u šokantnim, ali i bajkovitim ambijentima napuštenih vagona, deponija, otpada i ulica, gdje je sklonište od kiše i topla riječ transrodne prostitutke u hladnoj noći, sasvim dovoljno za sreću.

     Umjetničko-aktivistička kampanja „Living dream”, čiji je cilj skretanje fokusa javnosti na probleme romske djece u Crnoj Gori, počela je u Podgorici 23. februara bioskopskom premijerom dokumentarog filma „Mirsada” reditelja Danila Marunovića.

    Program kampanje su podržali Ministarstvo prosvjete, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, Kancelarija HELP-a, Filmski centar Crne Gore kao i Centri za kulturu više crnogorskih opština i medijski partneri Agencija za elektronske medije Crne Gore, RTCG, TV Pink M, TV Vijesti i TV Prva.

    Ulaz je slobodan.

GOSTOVANJA PREDSTAVA CENTRA ZA KULTURU TIVAT U MARTU