Tivat – Premijerno prikazana dva dokumentarna filma Vladimira Perovića


          U subotu 16.11.2019.  premijerno su prikazana dva dokumentarna filma Vladimira Perovića ( scenario i režija ) u velikoj sali Centra za kulturu Tivat u produkciji Centra za kulturu Tivat.

“OGNJILO” je film koji je sniman tri godine, a “MIR NAŠE GOSPE” 5 dana. Prvi prikazuje život gorštaka Draga Vujovića iz Ožegovica (Čevo), u čiji se pejzaž useljava dalekovod, projekat Crnogorskog elektroprenosnog sistema, Lastva Grbaljska – Čevo, dok drugi opisuje mir ili nemir duhovnog, istorijskog, umjetničkog blaga Crne Gore i svijeta, školja Gospa od škrpjela, i život oko Gospe u “špicu” sezone, u avgustu mjesecu. “Mir naše Gospe” je pored CZK Tivat, podržala i Opština Kotor.

Na premijeri je pored direktora CZK Tivat, gospodina Nevena Staničića, koji je pozdravio sve prisutne, govorio i reditelj Perović, zatim izvršna producentkinja Jelena Božović, kao i junaci oba filma – pomenuti Vujović i Nenad Bubanja.

Publika je nakon projekcije oba filma, na upriličenom koktelu u foajeu CZK Tivat, čestitala reditelju i producentima, komentarišući Perovićev prepoznatljiv filmski pečat, koji je i ovog puta zabilježen na prostorima Crne Gore.

Perović je profesor dokumentarnog filma na FDU Cetinje, a živi i radi u Beogradu, u RTV Vojvodina.

“Mir naše Gospe” će biti premijerno prikazan i u Kotoru, u utorak 19.11.2019. u 20 sati.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


sixteen + seventeen =