Toni Parsons u Narodnoj biblioteci Budve

 

 

Jedan od najtiražnijih i najznačajnijih  britanskih pisaca, Toni Parsons biće gost  budvanske Narodne biblioteke u srijedu, 18. oktobra. Veče sa Tonijem Parsonsom koje će biti realizovano u suorganizaciji JU Narodna biblioteka Budve  sa  izdavačkom kućom Nova knjiga počeće u 20 sati na Akademiji znanja.

Parsons je mnogima poznat kao autor bestselera “Čovek i dečak”, romana koji je za prva dva mjeseca nakon objavljivanja u Engleskoj prodat u tiražu od 750.000 primjeraka, a preveden na vise od 30 jezika. Međutim, nakon uspjeha sa ovim romanom, objavljuje u istom ili sličnom duhu, a onda se okreće kriminalističkim romanima, nište manje uspješno sudeći po činjenici da su prevedeni u više od 40 zemalja.

U ime izdavačke kuće Nova knjiga budvanskoj publici će se obratiti urednica Jelena Krsmanović. Sa autorom poznatih romana, Tonijem Parsonsom  razgovaraćemo o stvaralaštvu, književnosti i novinarstvu uz simultano prevođenje Gordane Ljubanović.

Zainteresovani čitaoci  će u srijedu veče u Narodnoj biblioteci Budve nakon programa biti u prilici  da  kupe knjige Tonija Parsonsa  čiji je izdavač Nova knjiga, a autor će ih potpisivati. Ulaz je slobodan.