Turneja Kraljevskog pozorišta Zetski dom

 

 

 

Kraljevsko pozorište Zetski dom sa predstavom “Dokle pogled seže” u režiji jednog od vodećih evropskih reditelja, Arpada Šilinga nastavlja veliku turneju. Ovaj komad gostovaće na hergecnovskom HAPSU u subotu 29.aprila 2017. godine, sa početkom u 20 sati. Već sjutradan, u nedjelju 30.aprila, autorski komad ovog mađarskog umjetnika biće izveden u Hrvatskoj, u Zagrebačkom kazalištu mladih.       

 

                            

 Predstava duhovito i dinamično pretresa turbulentne teme današnjice, kao što su korupcija, nezaposlenost, ekonomska migracija, s humorom progovarajući o problematici koja nas se duboko tiče. Dramaturški tim predstave Dokle pogled seže čine: Bence Biro, Kata Đarmati, asistent reditelja je Mirko Radonjić, muziku potpisuje Nina Perović,  a glumačku podjelu čine: Varja Đukić, Srđan Grahovac, Nada Vukčević, Dušan Kovačević, Zoran Vujović, Dejan Đonović, Jelena Simić i Aleksandar Gavranić.

Ovaj projekat realizuje se uz podršku EU Cretive Europe, budući da je Zetski dom u grupi sa još šest zemalja dobio podršku ovog evropskog programa za projekat “Collective Plays”, kao i za novu strategiju “ZAJEDNIŠTVO I NOVA KREATIVNA PORODICA”, čija je ideja vodilja udruživanje i zajedništo. Ovaj projekat  ima za cilj promociju “polivokalnih“pozorišnih metoda što  podrazumijeva osim zajedničkog rada na stvaranju teksta i povezivanje različitih saradnika iz inostranstva sa našim umjetnicima.

 

 

Komad Dokle pogled seže nakon izvođenja u Herceg Novom i Zagrebu nastaviće niz gostovanja: u Ljubljani, Bitolu u Makedoniji, Somboru, Sarajevu i Budimpešti.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


5 × 5 =