Na promociji i izložbi u galeriji Crnogorskog kulturnog centra u Lovćencu predstavljena je Komuna, časopis za lokalnu samoupravu i  njegovanje kulturne baštine Crne Gore.

O jedinstvenom izdavačkom projektu na crnogorskoj medijskoj sceni govorili su: Željko Rutović, gen. direktor Direktorijata za medije Ministarstva kulture Crne Gore, Amer Ramusović, direktor časopisa Komuna i Nenad Stevović, publicista i istraživač crnogorske dijaspore.

Medijator kulturnog događaja je bila Lukijana Popović, stihove su govorile recitatorke Jana Krivokapić i Jelena Čičarević dok su u muzičkom dijelu programa nastupili Andraš Tot na violini i Barbara Bede na gitari. Gosti iz Crne Gore su svim posjetiocima promocije poklonili primjerke posljednja dva broja časopisa, a prilikom obilaska Crnogorske biblioteke i čitaonice njen knjižni fond obogatili su kompletom ukoričenih primjeraka do sada objavljenih brojeva.

 Crnogorski kulturni centar je Željku Rutoviću i Ameru Ramusoviću dodijelio zahvalnice za doprinos u očuvanju kulturnog, nacionalnog i jezičkog identiteta crnogorske zajednice u Lovćencu, a časopis Komuna Udruženju “Krstaš” i Nenadu Stevoviću plakete za njegovanje i afirmaciju kulturne baštine Crne Gore.

 

 

Tagovi: , , , , , , , , , ,

 
 

Kalendar

February 2019
M T W T F S S
« Jan    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728