Udruženje glumaca Crne Gore – Pokrenut „Making of” podcast o filmu


Udruženje glumaca Crne Gore, u saradnji sa Filmskim centrom Crne Gore i Studentskim radiom Krš realizuju projekat „Making of” – podcast o filmu, u kome se stvaraju svojevrsni portreti umjetnika, njihovih projekata i njihove umjetnosti uopšte.

Svake srijede, u studiju radija Krš glumice Milica Šćepanović i Jelena Đukić razgovaraju sa profesionalcima iz svijeta filma i donose brojne zanimljive teme.

Dok smo iz sigurnosti i udobnosti svojih domova “bindžovali” najnovije serije i pratili online festivale, filmski umjetnici su se, svako iz svog kutka stvaralaštva, borili da uprkos neizvjesnosti svakodnevice ova umjetnost opstane i preživi. Na koji način i u kolikoj mjeri su odolijevali, šta su im bile prepreke i kakvu budućnost predviđaju 7. umjetnosti, neka su od pitanja na koje će se u “Making of”-u odgovarati.

Da bi razumjeli i upoznali film, kreatorke ovog projekta smatraju da moramo upravo što bolje razumjeti i poznavati stvaraoce, pogotovo iz našeg okruženja, koji će i biti gosti podcast-a. Oni, kao i njihovi projekti, zapaženi su, osnaženi i nerijetko nagrađivani u regionu, ali i šire.

Glumci, reditelji, scenaristi i producenti otkrivaće specifičnosti svojih poziva, ali i najaviti filmove koje ćemo gledati u bliskoj budućnosti. Ideja je da “Making of” bude ulaznica u “radionicu” filma, u kojoj se prati proces stvaranja filma od ideje, preko razvoja scenarija, projekta, samog snimanja i na kraju projekcije na velika platna, i to sve kroz prizmu upravo onih ljudi koji se nalaze u svim fazama tog procesa.

U protekle dvije neđelje urađene su i emitovane 2 epizode podcast-a, a naredne nas očekuju svake srijede u 19h. Ekipa Krš radija podržala je projekat, te “Making of” možete slušati upravo na ovom radiju ili pratiti uživo na instagram nalogu Udruženja glumaca Crne Gore. Takođe, svaka emisija će biti postavljena i na You tube nalog Udruženja glumaca.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


17 − eight =