UnderhillFest – Najava programa za neđelju, 21. jun 2020. godine


Na Terenu KK Budućnost u Njegoševom parku u neđelju, 21.juna u 20.45 biće prikazan film iz regionalne selekcije  GOVORI DA BIH TE VIDEO u režiji Marije Stojnić. Film “Govori da bih te video” istražuje zvučne krajolike Radio Beograda, jedne od najstarijih radio stanica u Evropi, i višedecenijskog kulturnog svjetionika grada. Kroz sinesteziju riječi, šumova, muzike, tišine i svjetla, film nas uvodi u svijet radiofonskog zvuka koji čini da se sjećamo, osjećamo promišljamo i razumijemo svijet i sebe.

Nakon toga, u 22.15 – takođe na Terenu KK Budućnost biće prikazan film iz međunarodne selekcije BUĐENJE NA MARSU u režiji Dee Gjinovci. U sinopsisu filma stoji – porodica pokušava da izgradi normalan život u Švedskoj, daleko od rodnog Kosova. Dok njihova cijela budućnost zavisi od neriješenog zahtjeva za azil, dječak Furkan pokušava da izgradi svemirski brod kako bi pobjegao od svega i otišao da živi na Marsu.

Posjetioci UnderhillFesta treba da dođu ranije, prije zakazane projekcije filma,  kako bi mogli da se smjeste i da se ispoštuju sve mjere koje je prepisalo Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


five × five =