UnderhillFest – Najava za suboti, 20. jun 2020. godine


Na Terenu KK Budućnost u Njegoševom parku u subotu, 20.juna u 20.45 biće prikazan film VRPCA AT STIVI reditelja Danila Penda. Bend “Vrpca” snima tri pjesme u studiju Stivi. Film prati proces rada i kroz prizmu aktera definiše kreativni proces, ideje i razmišljanja o muzici. Muzika benda se provlači kroz čitav film. Film je neprolazna storija o muzici, uzvišenosti datog i posvećenosti potrazi. Film se prikazuje u vantakmičarskoj selekciji.

Nakon toga, u 21.30 – takođe na Terenu KK Budućnost biće prikazan film iz regionalne selekcije TUSTA u režiji Andreja Korovljeva koji je gost UnderhillFesta. Film istaknute zagrebačke produkcijske kuće Factum i nagrađivanog reditelja Andreja Korovljeva, emotivan je i angažovan biografski film o slavnom frontmenu KUD Idijota i čovjeku čiji je uticaj prelazio granice muzičkog diskursa formirajući slobodarsku društvenu svijest.

U 23.15, isto na Terenu KK Budućnost, biće prikazan film TO SAM ŠTO JESAM – GIPSY MAFIA u režiji nagrađivane rediteljke Andrijane Stojković. Ovo je film o hip-hop grupi Gipsy Mafia i bavi se prevashodno pitanjima granica – spoljašnjim i unutrašnjim, fizičkim i intelektualnim, pravim i izmišljenim. Ograničenje bilo koje vrste sa sobom povlači i pitanja o slobodi  – gdje ona počinje, gdje se završava, gdje postoji, kako je osvojiti i kako je sačuvati.

Posjetioci UnderhillFesta treba da dođu ranije, prije zakazane projekcije filma,  kako bi mogli da se smjeste i da se ispoštuju sve mjere koje je prepisalo Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


nineteen + 9 =