Vikend u Gradskom – Teatarska magija za cijelu porodicu


Gradsko pozorište i ove sezone nastavlja sa dobrom uhodanom praksom teatarskih vikenda posvećenih najmlađoj publici. U već ustaljenim terminima subotom i neđeljom, tačno u podne, podgorički mališani i njihovi roditelji sve hladnije dane vikenda ponovo mogu iskoristiti provodeći ih kvalitetno – uz naše predstave. Bajke, basne, luktarske čarolije, književni klasici, tople savremene priče i uzbudljive avanture – sve je to samo djelić bogatog repertoara sa Dramske i Lutkarske scene za đecu. Rađene umjetnički relevantno, poučne, edukativne i zabavne u isto vrijeme, naše predstave nijesu namijenjene samo najmlađoj publici, već su istinski teatarski užitak za cijelu porodicu.

Porodični pozorišni dani u novoj sezoni Gradskog pozorišta počeće u subotu 5. oktobra, u 12 sati, u Dodestu kada ćemo igrati predstavu „Ah, šta sve mora jadno dijete“ (4+), Miroslave Mime Janković. Jednako zanimljiva i poučna kako đeci tako i roditeljima, ova duhovita priča govori o začeću i dolasku đeteta na svijet, o njegovim prvim koracima, mukama sazrijevanja, ali i o odrastanju. A kako to izgleda na sceni dočaraće glumci: Dijana Dragojević, Dejan Đonović, Sejfo Seferović i Sanja Popović.

Neđelja, 6. oktobar, u istom terminu i na istom mjestu, rezervisana je za višestruko nagrađivani naslov „Bajka o ribaru i ribici“(6+), sa naše Lutkarske scene za đecu. Prema poznatom Puškinovom djelu, predstavu je režirao Evgenij Ibragimov, jedan od najboljih ruskih lutkarskih reditelja. Njegova predstava nadovezuje se na ljepotu i originalnost ruskih bajki, približava atmosferu tradicionalne ruske muzike i slikarstva, uz korišćenje magije koju dopušta teatar lutaka. I ova lutkarska čarolija takođe je namijenjena i đeci i odraslima. Kako lutke pripovijedaju jednu vanvremensku storiju, pokazaće na djelu dobro uigran glumački ansambl ove predstave koji čine: Dijana Dragojević, Pavle Ilić, Sejfo Seferović i Davor Dragojević.

Ulaznice za predstave mogu se rezervisati na biletarnici KIC-a „Budo Tomović“ ili pozivom na broj telefona: 020/ 664-237.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


17 − 17 =