Dolaskom  ljeta i visokih temperatura uvijek se javlja dilema gdje poći, spustiti se na more ili ipak odabrati veću nadmorsku visinu i opustiti se u pravom prirodnom ambijentu bez gužve i buke. Na početku ljetnje sezone pretpostavljamo da ste bili u prilici da se upoznate sa više foto reportaža koje se odnose na more. Mi vam nudimo jednu koja se odnosi na planinski predio sa netaknutim djelovima priorode. Radi se o visoravni Krnovo i mjestu Vučje koje se nalazi na nepunih dvadeset kilometara od Nikšića. Na Vučju se nalazi ski centar i to je veoma poznato i posjećeno mjesto u zimskom periodu. Sigurni smo da je Vučje i okolina jednako lijepa ljeti ako ne i ljepša.

Do Vučja se dolazi starim putem od Nikšića za Šavnik. Put je solidnog kvaliteta, a prolazi kroz predivne predjele, tako da nećete ni osjetiti za koliko ćete stići do Vučja. U divnom prirodnom ambijentu smješten je motel, koji zaljubljenicima prirode nudi mogućnost višednevnog boravka na ovom prostoru.

U neposrednoj blizini motela uzdiže se brdo Dažnik. To je bio cilj naše ekipe. Visina Dažnika je 1625m i kako smo čuli da se sa njega pruža izvanredan pogled, lako smo se odlučili za uspon do njegovog vrha. Duvao je dosta jak sjeverni vjetar, ali nas ni to nije pokolebalo da dodjemo do njegovog vrha. Silina udara vjetra nas je onemogućila da se na vrhu zadržimo duže od minut dva, tek toliko da bacimo pogled unaokolo i foto aparatom zabilježimo naše prisustvo na vrhu Dažnika. Doživljaj je nevjerovatan jer se tokom uspona do vrha pruža fantastičan pogled na dobar dio Crne Gore od Moračkih planina, do Lovćena i Durmitora. Osim pogleda ono što očarava na ovom brdu je i poljsko cvijeće koje je prisutno u velikom broju na padinama Dažnika. Najbolje ćete to vidjeti iz galerije slika koja se nalazi ispod.

Naša ekipa se potpuno zadovoljna vratila sa ovog  jednodnevnog izleta, a sigurni smo da će i sa vama biti tako ako se odlučite da posjetite ovo ili neko slično mjesto.

 

 

 

 

 

 

Tagovi: , , ,

 
 

Advertisement

Advertisement

Kalendar

October 2017
M T W T F S S
« Sep    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031