Yuja Wang na KotorArt – Don Brankovim danima muzike na dva koncerta

 

 

Slavimo dan klavira 29.mart

Yuja Wang na KotorArt – Don Brankovim danima muzike na dva koncerta

 

Svjetska super zvijezda – briljantna i jedinstvena kineska pijanistkinja Judža Vang /Yuja Wang/ nastupiće na ovogodišnjem Međunarodnom festivalu KotorArt, u okviru 17. Don Brankovih dana muzike. Njen dolazak predstavlja jedan od najvećih planiranih programa Festivala na ljeto 2018. Festivalskoj publici predstaviće se na dva koncerta, 7. i 9. avgusta.

Klavir je jedan od najpopularnijih instrumenata na svijetu i zbog velikih tehničkih i izražajnih mogućnosti je jedan od instrumenata sa najbogatijom muzičkom literaturom. Širom svijeta, dan klavira se proslavlja 88. dana u godini, budući da klavir ima 88 dirki. Ove godine, to je 29. mart i u organizacionom timu KotorArt – Don Brankovih dana muzike ga proslavljamo uz definitivnu potvrdu dolaska Judže Vang u Kotor, kao jedne od najvećih pijanistkinja današnjice.

Neposredno prije i nakon Kotora, Vang će svirati na čuvenom Verbier Festivalu tj. Salzburg Festivalu u Austriji.

Judža Vang je jedna od najatraktivnijih i najangažovanijih umjetnica današnjice. Njen muzički izraz nije ograničen samo na zvuk, već ulazi i u vizuelni domen. Govor tijela tokom scenskog nastupa, kao i njena ljubav i osjećaj za modu, usmjeravaju našu pažnju ka audiovizuelnom spektaklu, stvarajući jedinstven spoj zvuka i zavodljive vizuelnosti. Publika i kritika se dive kombinaciji njene mladalačke energije i muzičkog integriteta. Vang je podržala i prošlogodišnje izdanje Festivala.